Hvad skal der ske i 2020?

På årets sidste regionsbestyrelsesmøde diskuterede vi: regionsbestyrelsens indsatser i 2020 og det kommende dialogmøde i foreningen d. 6. december.
Foto: iStock

Ja – så gik regionsbestyrelsesåret 2019 på held. Vi har sagt god jul og godt nytår til hinanden samt takket for den gode arbejdsindsats i 2019.

Samtidig med at vi siger farvel til et begivenhedsrigt 2019, siger vi goddag til et spændende 2020 – hvor vi har høje ambitioner.

I regionsbestyrelsen har vi allerede planlagt forårets indsatser – og kære medlemmer det bliver godt nok spændende! Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de indsatser, vi vil arbejde med i 2020:

 • I foråret 2020 vil Charlotte og Anja starte en indsats for visitatorer i DFys Region Hovedstaden. Forløbsplanen for indsatsen er fortsat på tegnebrættet. Gruppens mål er at skabe et netværk for visitatorer i DFys Hovedstaden samt at øge opmærksomheden på visitationen som et fysioterapeutrelevant arbejdsområde.
 • Den anden indsats er opgaveglidning, hvor opgaveglidning forstås på flere måder. I forbindelse med indsatsen vil vi både diskutere opgaveglidning som noget ønskværdigt og opgaveglidning som noget uønskeligt. Projektet er fortsat i den tidlige opstartsfase. Gruppen, som vil arbejde med at forme projektet, består af: Charlotte, Jeanette, Anders, Anja og Noor.
 • Den tredje indsats er vederlagsfri fysioterapi herunder samarbejdet mellem det offentlige og private. Denne indsats er fremkommet i forlængelse af årsmøde for praktiserende, hvor de praktiserende fysioterapeuter i Region Hovedstaden diskuterede og problematiserede overskridelsen af rammen for speciale 62. Gruppen som arbejder med denne indsats består af Per N, Per T, Børge Bo, Stine og Noor. Med indsatsen ønsker gruppen at undersøge forholdene for vederlagsfriordningen både i det private og i det offentlige. Hvad er årsagen til at flere og flere borgere henvises til behandling i speciale 62 regi? Og hvordan kan man styrke samarbejdet mellem det private og det offentlige om netop disse borgere?

Udover de tre ovennævnte indsatser forsætter vi arbejdet med ”de svageste borgeres mulighed for at opfylde de nationale mål for fysisk aktivitet” samt planlægningen af forårets dialogmøde for medlemmerne af Danske Fysioterapeuter.

Vil du være med?

Hvis du har input til nogle af de ovenstående arbejdsområder, eller hvis du ønsker at være en del af planlægningen af indsatserne, vil vi meget gerne kontaktes af dig. Du kan kontakte os på rhs@fysio.dk, eller du kan finde de relevante regionsbestyrelsesmedlemmer her og sende en personlig mail. Vi glæder os til at høre fra dig.

Dialogmødet d. 6. december

Udover forårets indsatser diskuterede vi dagsordenen til det kommende dialogmøde for repræsentantskabet i Danske Fysioterapeuter. På dialogmødet vil repræsentanterne og regionsbestyrelserne fra de fem regioner diskutere og debattere foreningens fremtidige struktur. Foruden dette er emnerne politisk debat om fremtidens sundhedsvæsen og analyse af praksissektoren også på dagsordenen.

I regionsbestyrelsen har vi aftalt, at vi deltager i dialogmødet med åbent sind og er klar til at lytte og blive inspireret. Vi skal bidrage til og være en del af en åben proces, så vi får den bedst mulige struktur i foreningen.  Derudover er det vigtigt, at vi husker og spreder budskaberne fra de diskussioner, vi har haft i RB i løbet af det sidste år. Endeligt er det vigtigt, at vi ser og bruger dialogmødet til det, det er, en mulighed for dialog. Vi vil lade os inspirere af andre samt inspirere andre med vores ideer og holdninger til fremtidens DFys -> vores fremtidige forening.

Del eller udskriv siden
2 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Jonas Fersum

  Jeg håber godt nok at opråbet fra FTR bliver taget seriøst i debatten om opgaveglidning. Jeg har idag læst fagbladet og synes at vinklingen virker skæv.
  FTR-netværket taler på vegne af rigtig mange terapeuter der er på gulvet og oplever hverdagen og de udfordringer der ligger i opgaveskred. Synd hvis det bliver negligeret.

  Man kan altid finde en eller 2 der har en mening som passer til et synspunkt, i dette tilfælde har man fundet en der godt kan lide både at arbejde i plejen og samtidig have sine terapeutbriller på. Kunne man mon også have fundet en der ikke synes at det var ønskejobbet at have begge opgaver? Mit gæt er at det havde været muligt.

  Jeg er bange for, at vi idet der bliver uddannet så mange nye hvert år ender i en situation hvor den eneste mulighed nyuddannede har er at tage et arbejde hvor halvdelen af tiden går med plejeopgaver. Selvfølgelig vil der være nogle der synes at det er fedt og dejligt for dem. Min oplevelse er bare ikke, at det er flertallet af fysioterapeuter der ønsker at lave plejeopgaver for at få mulighed for at lave træning med borgerne.

  Jeg frygter en situation hvor der er et A og et B hold indenfor vores fag. Hvad ville der ske hvis man oprettede to fysioterapeutretninger på uddannelserne. En hvor man blev uddannet i en plejeretning og en hvor man blev uddannet i en mere traditionel retning? Min forventning ville helt klart være at langt de fleste ville vælge den traditionelle retning.
 • Line Marseen Ødum

  Det bliver spændende at se hvad det kan udvikle sig til for visitatorer med fys-baggrund
  👏🏻👏🏻👏🏻
  Der er brug for mere fys-power. Jeg er så heldig at vi netop har ansat en fys til, så vi er to som modvægt til SPL tilgangen til §83 og de andre paragraffer
Indsend kommentar