Arbejde til 70 – hvordan kan vi holde til det?

DEBAT // Hvad skal der til for, at vi går glade på arbejde, til vi bliver 70? Og kan holde til det.

Pensionsalderen stiger, og det samme gør det antal år, vi skal arbejde. Fysioterapeuterne skal holde danskerne i bevægelse, til vi bliver 70 år eller ældre.

I en sundhedssektor under hastig forandring, hvor vi både skal løbe stærkere og sætte os ind i ny udvikling i fag, teknologi og organisering, kræver det god energi og fysik, stærk psyke og høj stresstærskel. Samtidig forventer vi meget af os selv, fordi vi gerne vil levere det bedste.

Det stiller krav til det psykiske arbejdsmiljø på fysioterapeuternes arbejdspladser. Hvordan indretter vi os, så medarbejdere og ledere bevarer arbejdsglæden? Hvordan holder vi til at arbejde i mange år, samtidig med at vi har overskud til at leve et godt liv og være noget for andre udenfor arbejdslivet? Og hvilken forskel kan TRIO'en, med leder, tillids- og arbejdsmiljørepræsentant, gøre for arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø?

Fysioterapeuterne har i den seneste FTF-undersøgelse givet deres bud på, hvordan det står til med det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Vi har taget et kig i resultaterne for at finde ud af, hvad der lykkes, og hvor skoen trykker. Nu kan du deltage i debatten. Vær med, så vi sammen kan finde svar på: Hvad skal der til for, at vi går glade på arbejde, til vi bliver 70? Og kan holde til det.

Værterne vil efter et kort oplæg invitere til debat.

Værter

  • Kirsten Ægidius, medlem af Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse og TR-råd, Skejby Sygehus
  • Agnes Holst, medlem af Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse og arbejdsmiljøråd, Tranbjerg Fysioterapi
  • Lisbeth Schrøder, medlem af Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse og lederråd, Slagelse, Ringsted og Næstved Sygehuse
  • Brian Errebo-Jensen, regionsformand, medlem af Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse og arbejdsmiljøråd

Moderator: Gitte Helmgaard Arnbjerg, formand for Dansk Selskab for Fysioterapi i Sundhedsfremme, Forebyggelse og Ergonomi, afdelingsleder Helsingør Rehabiliterings- og træningscenter.

Hent præsentationen fra fagkongressen

Del eller udskriv siden