Kvalitetsaudit - hjælpeværktøj til kvalitetssikring

Har du svært ved at finde gode metoder til, hvordan du kan arbejde med kvalitetssikring i din fysioterapeutiske dagligdag, så kan en kvalitetsaudit være svaret. Find hjælpeværktøj her.

Når du skal implementere nationale kliniske retningslinjer (NKR) i din kliniske praksis, kan du få brug for et hjælpeværktøj. Derfor har vi udarbejdet et kvalitetsauditskema, som du kan bruge til at implementere retningslinjerne og sikre kvaliteten i din dagligdag som fysioterapeut. Kvalitetsauditten skal fungere som basis for læring og ikke som kontrol.

Hvad er en kvalitetsaudit?

Kvalitetsaudit er en enkel og effektiv metode til at kvalitetssikre din fysioterapeutiske praksis. En kvalitetsaudit kan give anledning til mange gode faglige drøftelser og refleksioner om sammenhæng mellem den kliniske praksis og andre relevante områder, fx

  • Anbefalinger til faglitteratur
  • Dokumentation på relevante ICF-niveauer
  • Måling af behandlingseffekt

Skemaet kan bruges til forskellige patientgrupper

Kvalitetsauditskemaet er generisk, og kan bruges ad flere omgange til forskellige lidelser. På den måde har du mulighed for at sikre kvaliteten i din fysioterapeutiske praksis til flere forskellige patientgrupper.

I vejledningen er der eksempler på steder, hvor du kan finde anbefalinger til faglitteratur, som du kan bruge til at holde din praksis op imod.

Hent skema og vejledning

Kvalitetsauditskema

Kvalitetsauditskema

Vejledning til udfyldelse af kvalitetsauditskema

 

Del eller udskriv siden

Kontakt

Kvalitetskonsulent Janne Dyrby

Janne Dyrby

Kvalitetskonsulent
3341 4663