Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Fysioterapeut lægger navn til fond

Fysioterapeut Anne Falster arbejdede i 2010 fire måneder som frivillig på et hospice i Uganda i Afrika. Hun har holdt forbindelsen ved lige efter hun er vendt hjem til Danmark og har nu lagt navn til en fond, der skal støtte kræftramte børns skolegang.
For cirka 80 kroner om måneden kan man få et barn i skole. ”Selv et lille beløb har stor betydning og lige nu er der syv børn, der er på ventelisten”, fortæller Anne Falster.

'The Falster Fund for children recovering from cancer', der skal støtte afrikanske børns skolegang, er opkaldt efter den danske fysioterapeut Anne Falster.

I 2010 arbejdede hun som frivillig på et hospice i Uganda i fire måneder. Her lindrede, behandlede og opmuntrede hun patienter med AIDS og kræft. Den sidste periode, hun var i Afrika, brugte hun på at besøge familier med børn, der havde overlevet kræft, eller børn, der var blevet forældreløse, fordi forældrene var døde af kræft.

Her så hun, hvor lidt der skulle til for at glæde børnene og forstod betydningen af, at Hospice Africa sørgede for, at de kunne komme i skole.

Da hun kom hjem blev hun ansat på Amager Hospital, men glemte aldrig sit ophold i Uganda, fortæller hun.

”Jeg havde efterladt en bid af mit hjerte i det hospice. Hele personalegruppen og stifteren, Anne Merriman, har været helt enestående. Det er en god og kærlig organisation, der tager hånd om patienterne og de frivillige, der arbejder hos dem”, siger Anne Falster.

Efter et års tid i Danmark begyndte Anne Falster at holde foredrag om sit ophold, og ideen til fonden kom, da Roskilde Rotary klub Øst efter et foredrag donerede 20.000 kr.

På det tidspunkt havde hospicet brugt alle de penge, de havde til børnene, og ville være tvunget til at tage børnene ud af skolerne, men med den danske donation sikrede man, at børnene fortsat kunne følge deres skolegang.

Anne Merriman og den øvrige ledelse besluttede, at fonden skulle opkaldes efter Anne Falster.

For cirka 80 kroner om måneden kan man få et barn i skole, og børnene er helt vilde med at komme i skole, fortæller Anne Falster.

”Selv et lille beløb har stor betydning og lige nu er der syv børn, der er på ventelisten”, fortæller hun.

    

Hjælp som frivillig

En anden måde at hjælpe på er at melde sig som frivillig til at arbejde på eksempelvis Hospice Africa.

”Jeg oplevede her en enorm tillid og muligheden for at få udlevet mit potentiale som fysioterapeut. Jeg fik lov til at undervise hele den tværfaglige gruppe af læger, sygeplejersker og ergoterapeuter i, hvad fysioterapi har at byde på i forhold til terminale patienter”, beretter Anne Falster.