Sådan laver du et godt CV

Dit CV skal stå skarpt og være overskueligt, informativt og indbydende. Få gode råd og tjekliste her.

Når du søger job, skal arbejdsgiveren kunne danne sig et hurtigt indtryk af dig, din erfaring og kompetencer, og ofte bliver der kigget på CV’et, før ansøgningen bliver læst.

Dit CV skal give et overblik over din

  • erhvervserfaring
  • uddannelse
  • efteruddannelse
  • kurser
  • sprog
  • evt. udlandsophold
  • IT-redskaber
  • evt. fritid, foreningsarbejde og andre vigtige aktiviteter.

Under hvert punkt lister du det, du senest har bedrevet, så det står øverst. Hver aktivitet skal stå i omvendt kronologisk rækkefølge. Skriv i korte, præcise sætninger.

Dit CV skal stå skarpt og være overskueligt, informativt og indbydende. Det er en fordel at tilpasse det hver gang, du søger job, så du fremhæver de kompetencer og den del af din erfaring, som passer til det konkrete job, du søger.

Skab overblik

Præsenter dit CV i et enkelt layout, der giver et godt overblik med et vellignende portrætfoto øverst. Det skal være egnet til at blive printet ud i sort/hvid.

Sæt dine personlige oplysninger øverst: navn, adresse, telefon, e-mail, fødselsdato, civilstand, børn.

Hold dit CV på 2-3 sider. Det er ofte det første, arbejdsgiverne kigger på, så det skal være overskueligt og målrettet. Er du meget erfaren vil 3-4 sider også være fint.

Indsæt resumé

Indled oversigten med et resumé som på 6-8 linjer kort og præcist beskriver hvem du er, og hvad du kan. Beskriv den del af din faglighed, dine kompetencer og din motivation, som matcher den stilling, du søger.

Skriv det seneste først

Præsentér dernæst din erfaring punktvis i omvendt kronologisk rækkefølge. Det du senest har beskæftiget dig med skal stå øverst.

Start med den del af din erhvervserfaring, der er relevant for jobbet, dernæst uddannelse og til sidst kurser.

Beskriv ud for hvert punkt dine arbejdsopgaver, erfaringer og resultater kort og præcist.

Prioritér det som er relevant for stillingen og virksomheden.

Andre kundskaber

Afslut dit CV med Efteruddannelse/Kurser, Sprog/Udlandsophold, IT-kundskaber og Fritid.

Fremhæv det, der er vigtigt for at komme tættere på jobbet. Hvis du søger job som sportsfysioterapeut skal du selvfølgelig fremhæve, at du selv har dyrket sport og på hvilket plan.

Målret og tilpas

Det er en fordel, at skræddersy og tilpasse dit CV til det job du søger hver gang. Det er nemt, hvis du har et brutto CV med alle informationer om dine tidligere opgaver og erfaringer, som du kan plukke relevante oplysninger fra.

Jo mere erfaring du har, jo mere skal du tilpasse dit CV, hver gang du søger job og fremhæve det, der passer til jobbet.

Kontakt

Rådgivning for ansatte og lejere
3341 4620