Årskonference for TR 2025

Om konferencen
Der er nu åbent for tilmelding til Årskonference for TR 2025, der er en del af den obligatoriske kompetence-udvikling for dig som tillidsrepræsentant.
Konferencen varer 2 dage. Den første dag vil hovedsaligt være med politisk indhold og den anden dag vil være med fagligt indhold målrettet dig som TR.
Tid
Årskonferencen afholdes den 27.-28. oktober 2025.
(Afholdelsen er flyttet fra tidligere udmeldt dato, da denne faldt sammen med Lederkonferencen).
Program
DAG 1
Dagen starter med oplæg og dialog med formand for Danske Fysioterapeuter Jeanette Præstegaard.
Det efterfølges med oplæg om OK26 ved forhandlingschef Troels Rønn-Simonsen.
Over frokost vil der være et kort oplæg om opbygningen af den nye uddannelse for tillidsrepræsentanter.
Dagen sluttes af med et oplæg ved forsker Mette Lykke Nielsen med titlen ’Ung på arbejdsmarkedet: Eftertragtet, problematiseret og stereotypiseret’:
Generation Z betegnes ofte som en generation med helt særlige forventninger til deres arbejdsliv. Populærvidenskabelige bøger og generationsbetegnelser tilbyder sig som manualer til hvordan Generation Z kan rekrutteres, motiveres og håndteres. Men kan de virkelig hjælpe os?
Mette Lykke Nielsen vil i sit oplæg tage udgangspunkt i den nyeste forskning om, hvad der særligt kendetegner unges arbejdsliv i dag. Er der faktisk tale om en særlig sårbar generation, med særlige behov og forventninger til deres arbejdsliv? Mette giver eksempler fra sin forskning, der giver indblik i, hvad det er i unges arbejdsliv, der kan føre til (mis)trivsel i starten af arbejdslivet. Det vil give stof til at diskutere, om der er noget særligt, som man skal være opmærksomme på i mødet med unge i starten af deres arbejdsliv.
Dette oplæg vil være opvarmning til næste dags emne.
Mette Lykke Nielsen
Lektor ved Center for Ungdomsforskning (CeFU) ved Aalborg Universitet, hvor hun er en central figur. Hun har en Ph.d. fra Roskilde Universitet. Gennem en lang portefølje af forskningsprojekter, artikler og rapporter har Mette har bidraget til forståelsen af, hvordan globale arbejdsmarkedsforandringer påvirker unge i deres arbejdsliv. Hendes væsentligste bidrag er forskning inden for unges arbejdsliv, arbejdsmiljø og mentale trivsel både på det traditionelle arbejdsmarked og i platforms-medieret arbejdsliv. Hun har for nylig udgivet artiklen ’En særlig sårbar generation?’, der er tilgængelig på Tidsskrift for Arbejdsliv.
DAG 2
Emilie Sierant Sørensen og Anne Mette Holme Bertelsen, konsulenter fra Komponent fører os gennem dagen, hvor formålet er at sætte fokus på, hvordan I samarbejder og leder på tværs af generationer og livsfaser på jeres forskellige arbejdspladser som tillidsrepræsentanter.
Du får ny viden om, hvordan I kan skabe synergi mellem erfarne kræfter og nye talenter.
Gennem inspirerende oplæg og faciliterede drøftelser får du blik for, hvad der kan skabe forandring og værdi på din arbejdsplads med fokus på bl.a. fleksibilitet, arbejdstilrettelæggelse og tilknytning for fysioterapeuter.
I løbet af timerne stiller vi skarpt på de unge medarbejdere, herunder hvad der har formet dem, og hvordan det påvirker den nye virkelighed, de bringer med sig til arbejdspladserne.
Samtidig vil vi også have det bredere fokus på alle generationer, der lige nu er på arbejdsmarkedet. Dels for at blive klogere på hinanden på tværs af generationerne, men også for at forstå sin egen generation bedre og det man hver især har med sig i bagagen.
På den måde får vi sammen øje på, hvordan man er TR for flere generationer, samt hvordan man kan arbejde mod at styrke arbejdsmiljøet endnu mere, så jeres arbejdspladser er tiltrækkende for både nuværende og fremtidige medarbejdere.
Anne Mette Bertelsen (generation X)
Chefkonsulent i Komponent. Hun arbejder blandt andet med ledelse, demokratiudvikling og den attraktive arbejdsplads.
Hun er en garvet oplægsholder og facilitator, som kommer med en lang kommunal karriere i bagagen. Anne Mette indgår i en række opgaver for kommuner og regioner med fokus på generationsledelse og den attraktive arbejdsplads.
Emilie Sierant Sørensen (generation Z)
Konsulent og arbejder til dagligt med den attraktive kommunale arbejdsplads, med et særligt fokus på ledelse af unge medarbejdere.
Hun holder ofte oplæg og faciliterer workshops om emnet, og har været med til at lave Komponents og Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelses undersøgelse. Dertil er Emilie underviser i og er projektleder for Kommunernes AI-skole.
Forberedelse
Du bedes læse denne artikel inden Årskonferencen:
Målgruppe
- FTR
- TR
- TR-suppleanter (kan kun deltage, hvis TR er fra anden faggruppe eller hvis TR er forhindret)
Optagelse
Deltagere tildeles plads på konferencen efter ”først-til-mølle-princippet”.
Umiddelbart efter tilmelding modtager du en e-mail, der bekræfter din tilmelding.
Ved tilmeldingsfristens udløb gøres status på deltagernes forudsætninger.
Det betyder, at vi kan være nødt til at afvise deltagere, der ved tilmeldingen havde fået en plads på konferencen. Det kan ramme suppleanter, da FTR og TR opprioriteres.
Forplejning og overnatning
Konferencen er inkl. forplejning begge dage, middag om aftenen på dag 1 samt overnatning.
Udgifter i forbindelse med kurset
- Danske Fysioterapeuter dækker udgifter til tabt arbejdsfortjeneste og transport
- Husk at søge om tjenestefri med løn inden kursusstart jf. TR-aftalen's bestemmelser om TR's deltagelse på TR-kurser
Refusion af transportudgifter
Find Danske Fysioterapeuters retningslinjer om refusion af transport her.
Bemærk, at du tidligst når konferencen afholdes, kan logge på app’en, og at du skal registrere dine udgifter senest en måned efter konferencens afholdelse.
Al transport i Danske Fysioterapeuters regi skal ske med økonomisk laveste omkostninger.
Du kan som udgangspunkt benytte offentlige transportmidler eller køre flere sammen i bil.
Vælger du at køre alene i egen bil, refunderes et beløb svarende til billigste offentlige transport.
Afbud
Vi vil bede dig prioritere din tilmelding højt. Der kan være venteliste på konferencen, og vi binder os til at betale forplejning/opholdsudgifter mv. Derfor er det vigtigt, at du melder afbud hurtigst muligt, hvis du alligevel ikke kan deltage.
Medbring bærbar pc eller blok og kuglepen
Danske Fysioterapeuter har besluttet at være endnu mere bæredygtige/klimavenlige.
Der vil således ikke blive udleveret mappe, blok eller kuglepen på dette kursus. Medbring derfor bærbar pc eller blok og kuglepen.
Der udstedes ikke kursusbeviser
Hvis du har brug for at gemme det faglige indhold, kan du kopiere eller downloade programbeskrivelsen her på denne side. Dette skal gøres inden afholdelsen, da hjemmesiden herefter bliver deaktiveret.
Fagligt ansvarlige
- Kirsten Ægidius, Hovedbestyrelsen, Danske Fysioterapeuter
- Marianne Trudslev, TR-Rådet
- Sannie Jørgensen, Danske Fysioterapeuter
Praktiske oplysninger
Der vil blive taget billeder/filmet under arrangementet. Medmindre andet er tilkendegivet, vil din tilmelding blive betragtet som samtykke til at Danske Fysioterapeuter kan bruge billederne/optagelserne af deltagere i regi af Danske Fysioterapeuter på sociale medier hjemmesider og skriftligt materiale.
Tilmeld dig
Årskonference for TR 2025 · 27.-28. oktober 2025