Tillidsvalgtes liv i krydspres og spændingsfelt

Om kurset
Hvad handler kurset om
Som tillidsvalgt er du både vigtig for medarbejderne, ledelsen og din faglige organisation, og det kræver både overblik, is i maven og et varmt hjerte. For at lykkes og motiveres i arbejdet som tillidsvalgt, er det nødvendigt at udvikle en faglighed, som både indeholder ekspertviden, strategisk forståelse, empati og mod til at tage de nødvendige konfrontationer.
Et to-dages kursus afholdt af Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeutforeningen.
Indhold
På kurset sætter vi fokus på hvordan du som tillidsvalgt kan agere med afsæt i fem forskellige rådgivningspositioner. De fem positioner bevidstgør dig om den faglighed, som du også bruger, når du rådgiver - nemlig din rådgiverfaglighed. Rådgiverfagligheden handler om din kommunikation, positionering, relationsskabelse og alt det, der psykologisk og biologisk er på spil i rådgivningsrelationen.
Vi undersøger, hvorfor du bliver usikker i nogle situationer, og hvorfor du måske oplever irritation og utålmodighed i andre. Vi arbejder med, hvordan du opdager de følelser, der er på spil – og hvad du gør ved dem.
Sidst, men ikke mindst, arbejder vi med, hvordan du får modet til at konfrontere det, der stiller sig i vejen for at du kan lykkes i din rolle. Her stiller vi skarpt på, hvordan du kan bidrage til andres motivation til handlekraft, og hvordan du kan passe på dig selv og gøre dig langtidsholdbar – både som tillidsvalgt og menneske.
Efter kurset har du
- En ekstra værktøjskasse, der indeholder viden og metoder til at arbejde professionelt med din rådgiverfaglighed.
- En større forståelse for, hvorfor nogle henvendelser tager mere af din energi og flere af dine tanker – og idéer til, hvordan du opdager det og ændrer din ageren.
- Nye idéer til, hvordan du både kan give viden, retning, sparring samt aktivere andres refleksion og handlekraft.
Din forberedelse
Du får tilsendt bogen ”Rådgiverhåndbogen”, hvor du skal læse udvalgte kapitler forud for din deltagelse.
Målgruppe
Medlemmer af Danske Fysioterapeuter/Ergoterapeutforeningen, der er enten:
- TR
- TR-suppleant, hvis TR er fra anden faggruppe
- FTR
- AMR
Forudsætninger for at deltage
FTR og TR
Du skal have gennemført:
- Kurset "TR-introduktion - Hvordan lykkes jeg som TR" samt "Bisidderrollen" (tidligere kaldet "Personsager") samt "Forhandling 1"
- Eller kurset "Sæt TR-rollen i spil" (tidligere kaldet "G 1")
AMR
Du skal have:
- Gennemført den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
- Minimum et halvt års erfaring som AMR
Varighed
Kurset er et internatkursus.
Du er på kursusstedet fra kursusstart dag 1 til undervisningen slutter dag 2, inkl. middag, socialt samvær samt overnatning mellem første og anden dag.
Program
Du får tilsendt en e-mail med program, information om din forberedelse samt praktiske oplysninger ca. 3-4 uger før kurset.
Underviser
Birgitte Nortvig, virksomhedsrådgiver og organisationskonsulent, har arbejdet med ledelse, rådgivning og relationer de sidste 25 år. Hun har stået for strategiske udviklingsprocesser, ledelsesudvikling, supervisioner og rådgiveruddannelser for private, statslige, kommunale og politiske organisationer og fagforeninger – bl.a. Djøf, DSR, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Københavns Kommune.
Birgitte Nortvig har tidligere arbejdet som leder og proces- og udviklingskonsulent. Siden 2008 har hun været selvstændig og etablerede sin nuværende konsulentvirksomhed ”Birgitte Nortvig – fra strategi til handling” i 2013.
I 2022 udgav Birgitte Nortvig ”Tag konfrontationen – skab modig dialog og ægte forandring” og i 2018 ”Rådgiverhåndbogen – værktøjer og metoder til værdiskabende rådgivning” på Djøf Forlag.
Udgifter i forbindelse med kurset
FTR og TR
- Danske Fysioterapeuter dækker udgifter til tabt arbejdsfortjeneste og transport
- Husk at søge om tjenestefri med løn inden kursusstart jf. TR-aftalen's bestemmelser om TR's deltagelse på TR-kurser
AMR
- Der gives ingen lønrefusion fra Danske Fysioterapeuter
- Danske Fysioterapeuter dækker udgifter til transport
- Husk at søge om tjenestefrihed med løn inden kursusstart
Refusion af transportudgifter:
Find Danske Fysioterapeuters retningslinjer om refusion af transport her.
Bemærk, at du tidligst når kurset afholdes, kan logge på app’en, og at du skal registrere dine udgifter senest en måned efter kursets afholdelse.
Al transport i Danske Fysioterapeuters regi skal ske med økonomisk laveste omkostninger.
Du kan som udgangspunkt benytte offentlige transportmidler eller køre flere sammen i bil.
Vælger du at køre alene i egen bil, refunderes et beløb svarende til billigste offentlige transport.
Optagelse
Pladserne bliver tildelt efter først-til-mølle-princippet. Umiddelbart efter tilmelding modtager du en e-mail, der bekræfter din optagelse på kurset.
Ved tilmeldingsfristens udløb gøres status på deltagernes forudsætninger.
Det betyder, at vi kan være nødt til at afvise deltagere, der ved tilmeldingen havde fået en plads på kurset.
Afbud
Vi vil bede dig prioritere din tilmelding højt. Vi binder os til at betale forplejning/opholdsudgifter mv. Derfor er det vigtigt, at du melder afbud hurtigst muligt, hvis du alligevel ikke kan deltage.
Medbring bærbar pc eller blok og kuglepen
Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter har, på de fælles kurser for tillidsvalgte, besluttet at være endnu mere bæredygtige/klimavenlige.
Der vil således ikke blive udleveret mappe, blok, kuglepen på dette kursus. Medbring derfor bærbar pc eller blok og kuglepen.
Der udstedes ikke kursusbeviser
Hvis du har brug for at gemme kursusindholdet, kan du kopiere eller downloade kursusbeskrivelsen her på denne side. Dette skal gøres inden kursusafholdelsen, da hjemmesiden herefter bliver deaktiveret.
Medlemmer af Ergoterapeutforeningen skal tilmelde sig via etf.dk
Praktiske oplysninger
Kurset afholdes i samarbejde med Ergoterapeutforeningen og dine data (navn, privat postnr./by, arbejdsplads, e-mail adresse mv.) vil derfor blive udvekslet med dem.
Dine data vil ligeledes blive udvekslet i forbindelse med den efterfølgende evaluering af kurset.
Tilmeld dig
Tillidsvalgtes liv i krydspres og spændingsfelt · 16. september 2025 kl. 10 til 17. september 2025 kl. 16.