Sveriges fysioterapeuter siger nej til verdenskongres i Dubai

Også Danske Fysioterapeuters svenske søsterorganisation, Fysioterapeuterna, siger nu pænt nej tak til at deltage i verdenskongressen for fysioterapi i Dubai.
Danske Fysioterapeuter har sammen med andre – primært nordiske – lande forsøgt at få en diskussion internt i WCPT om valget af Dubai som mødested.

Som fagforening kan man ikke deltage i en kongres i et land, der ikke tillader fagforeninger. Det er begrundelsen for, at Fysioterapeuterna, der er Danske Fysioterapeuters svenske søsterorganisation, nu følger vores eksempel og afslår invitationen fra WCPT, verdensorganisationen af fysioterapeuter, der holder kongres i Dubai i 2021.

Overtrædelser af menneskerettigheder, mishandling af arbejdere og forbuddet mod homoseksualitet i Dubai tæller også med i den svenske fagforenings overvejelser.

Enstemmig beslutning om at fravælge kongres

I sommer vedtog Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse enstemmigt at udeblive fra kongressen i Dubai, som er en del af de Forenede Arabiske Emirater.

Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse opfordrer samtidig alle danske fysioterapeuter til at blive væk fra konferencen.

”Vi kan ikke etisk stå inde for, at vi som fysioterapeuter mødes i et land, hvor faglige organisationer er ulovlige og basale menneskerettigheder krænkes dagligt,” sagde formand Tina Lambrecht om baggrunden for hovedbestyrelsens beslutning.

Vil du vide mere?

Læs mere om baggrunden for Danske Fysioterapeuters fravalg af deltagelse på konference

Læs Human Rights Watch’s beskrivelse af menneskerettighedssituationen i de Forenede Arabiske Emirater

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar