Fysioterapi afgørende for vestibulær rehabilitering

Fysioterapi spiller en væsentlig rolle for patienter med vestibulær dysfunktion, da netop begrænsningen i bevægelse er den vigtigste faktor. Her får du en grundig indsigt i det faglige materiale på området, konkrete øvelser, samt de førende eksperters input til fysioterapeuternes vigtige rolle i den vestibulære rehabilitering.
Foto: iStock.

Der er i de senere år kommet øget fokus på vestibulær dysfunktion og betydningen af den vestibulære rehabilitering. Den vestibulære dysfunktion ses blandt andet i forbindelse med milde hjerneskader som hjernerystelser, men forekommer også hyppigt blandt ældre.

Både læger og fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige, der behandler patienter med svimmelhed og balanceproblemer, har de seneste par år haft mulighed for at fordybe sig i emnet både i tidsskrifter og på konferencer og kurser. Det gælder også fysioterapeuter, der har kunnet læse om VR i Fysioterapeuten og melde sig til konference og kursus om emnet.

”Den vigtigste faktor ved vestibulær dysfunktion er begrænsningen i bevægelse, derfor er fysioterapi den vigtigste behandling”. Sådan sagde fysioterapeut, ph.d.-studerende Kasper Søndergaard, der holdt oplæg i forbindelse med Danske Fysioterapeuters nordiske konference om vestibulær rehabilitering i efteråret 2019.

Han blev akkompagneret af oplæg fra andre eksperter fra USA og Danmark. Det var Michael Schubert, der er fysioterapeut og ph.d., fysioterapeut, ph.d. Susan Whitney, fysioterapeut, ph.d. Richard Clendaniel, fysioterapeut, ph.d. Michael Smærup fra VIA University College og fysioterapeut og kandidatstuderende Katrine Storm Piper fra Rigshospitalet.

Kurser i BPPV og artikler i Fysioterapeuten

Efter konferencen i vestibulær rehabilitering blev det besluttet at udbyde halvdagskurser om stillingsbetinget svimmelhed (BPPV) i henholdsvis Aarhus og Odense. På kurserne introducerer og underviser Kasper Søndergaard i de forskellige manøvrer til diagnosticering og behandling. Kurserne er praktiske, og det betyder at deltagerne får lov til at træne de forskellige manøvrer. 

Læs mere og tilmeld dig kurset i BPPV i Aarhus

Læs mere og tilmeld dig kurset i BPPV i Odense

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar