Del din viden med andre fysioterapeuter

På den kommende fagkongres har du mulighed for at præsentere dine projekter i flere forskellige former. Foruden mundtlige præsentationer og posters, afholdes der for første gang nogensinde også Danske Fysioterapeuters Ph.d. Cup.
Del din viden med andre fysioterapeuter på Danske Fysioterapeuters Fagkongres. Foto: iStock.

Nu åbnes der for forslag til korte mundtlige præsentationer og poster-præsentationer, som giver alle Danske Fysioterapeuters medlemmer mulighed for at fortælle om de forsknings- eller udviklingsprojekter, der arbejdes med rundt omkring i landet.

Jane Andreasen, som er er medlem af fagkongressens videnskabelige panel, opfordrer alle medlemmer til at indsende forslag:

”Lad andre få del i jeres viden og erfaringer så fysioterapi i Danmark bliver endnu bedre! Ved at præsentere jeres forsknings- eller udviklingsprojekter ved Danske Fysioterapeuters Fagkongres, så medvirker I aktivt til at inspirere jeres øvrige kollegaer i faget.”

Korte mundtlige præsentationer og posters

Hvis du har arbejdet med et forsknings- eller udviklingsprojekt, så er det nu, du skal indsende dit forslag til en kort mundtlig præsentation på Danske Fysioterapeuters Fagkongres d. 17.-19. marts, 2022.

Du kan også indsende forslag til en poster-præsentation, der giver mulighed for at posteren vises under hele fagkongressen og suppleres med en enkelt kort mundtlig præsentation på i alt 5 minutter inklusiv spørgetid.

De korte mundtlige præsentationer varer i alt 15 minutter. Her har du mulighed for at præsentere dit projekt og inspirere kollegaer til, hvordan de kan udvikle deres fysioterapeutiske praksis på baggrund af dine resultater.

Ved fagkongressen i 2018 blev i alt 25 projekter præsenteret som korte mundtlige præsentationer og ved samme lejlighed blev 55 posters om forsknings- og udviklingsprojekter præsenteret.

Læs mere om de forskellige muligheder 

Gode råd fra tidligere vinder af poster-prisen

I 2018 vandt fysioterapeut Karen Hjerrild Andreasson prisen for bedste poster ved Danske Fysioterapeuters Fagkongres. Foruden den fine hæder, gav prisen også øget opmærksomhed til Karens faglige fokus på dysfunktionel vejrtrækning:

”Poster-prisen var virkelig en fantastisk påskyndelse af mit arbejde, og den gav en fuldstændig overvældende - men positiv - opmærksomhed på forskningen omkring patientgruppen med dysfunktionel vejrtrækning. At medvirke med en poster gav mig mulighed for at fortælle om de symptomer, som især patientgruppen, der også har astma, har og hvordan vi håber at kunne hjælpe dem i vores multicenter RCT”, fortæller Karen Hjerrild Andreasson, der med prisen også kom yderligere i mål med sit projekt:

”Poster-prisen medvirkede til, at jeg fik kontakt og lavet aftale med endnu to hospitaler, som har deltaget i vores RCT – og dermed lykkedes det at få fat i alle de patienter med astma, vi behøvede. Det betød virkelig meget for studiets kvalitet! Så jeg var bestemt både stolt og glad for at få diplom, buket og pengegaven.”

Læs mere om poster-præsentationen og få 4 gode råd fra Karen Hjerrild Andreasson

Meld dig til Ph.d. Cup og vind muligheden for træning i præsentationsteknik

Er du ph.d.-studerende og næsten færdig med dit projekt, eller har du for nyligt færdiggjort et ph.d.-forløb – så har du muligheden for at ansøge om at præsentere dine resultater ved et helt nyt koncept, der introduceres på Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2022.

Som noget ganske nyt afholdes der i 2022 i Odense en særlig Ph.d. Cup, der har sin inspiration fra DR’s Ph.d. Cup.

Inden afholdelsen af fagkongressens Ph.d. Cup. får fem særligt udvalgte ansøgere mulighed for at udvikle deres evner som formidlere gennem coaching i præsentationsteknik. Udvælgelsen af de fem finalister sker på baggrund af forudbestemte kriterier og foretages af det videnskabelige panel.

På selve fagkongressen præsenterer de fem finalister deres projekter for alle deltagende fysioterapeuter.

Læs mere om Danske Fysioterapeuters Ph.d. Cup

Del eller udskriv siden
0 kommentarer