Basiskontrakt: Delforlig på plads

Forhandlingerne om en ny basiskontrakt skrider fornuftigt frem og natten til torsdag nåede Sektionen for arbejdsgivere og Sektionen for ansatte og lejere frem til en aftale for de medarbejdere, der er på fast løn.
Forhandlingerne om en ny basiskontrakt skrider fornuftigt frem og natten til torsdag nåede Sektionen for arbejdsgivere og Sektionen for ansatte og lejere frem til en aftale for de medarbejdere, der er på fast løn. Foto: iStock.

Efter lange forhandlinger er Sektionen for arbejdsgivere og Sektionen for ansatte og lejere (SALS) onsdag nat nået til enighed om en ny aftale for de ansatte på fast løn i klinikkerne.

Resultatet af aftalen kan endnu ikke offentliggøres, da der blot er tale om en delaftale, som nu skal igennem en redigeringsfase, så det sikres, at parterne er enige om forståelsen af aftalen.

Herefter fortsætter forhandlingerne, hvor der fortsat udestår en aftale for de ansatte på provisionsløn.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået den første delaftale på plads. Det har været langtrukne forhandlinger, men det er min oplevelse, at viljen er der på begge sider af bordet til at finde gode løsninger,” siger Morten Bred Graversen, der er formand for Sektionen for arbejdsgivere.

Nye forhandlinger i april

Hvis det lykkes at nå til en enighed om en kontrakt for provisionsansatte, skal begge basiskontrakter til samlet afstemning blandt de to sektioners medlemmer. Det er parternes ambition, at de nye kontrakter kan sendes til afstemning i løbet af maj måned.

”Vi er i en god gænge med forhandlingerne nu, og med enighed om aftalen for de fastansatte er vi kommet rigtig, rigtig langt. Jeg glæder mig til at kunne præsentere de nye kontrakter for medlemmerne, når vi har overstået de sidste forhandlinger,” siger Tine Hasselbrinck Madsen, der er formand for SALS.

Parterne har aftalt at påbegynde forhandlinger om provisionskontrakten den 17. april 2024.

Læs mere om Sektionen for arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte

Læs mere om Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar