Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

For medlemmernes skyld

LEDER / Johnny Kuhr uddyber beslutningen om at dele af indholdet på fysio.dk skal lukkes inde, så det kun er medlemmer, der kan se det.

Mange af Danske Fysioterapeuters tillidsrepræsentanter har sagt det længe: At det kan være svært at overbevise kolleger om, at de skal melde sig ind i Danske Fysioterapeuter, når de kvit og frit kan læse Fysioterapeuten, kigge i lønstatistikken og hente måleredskaber på foreningens hjemmeside. Derfor har hovedbestyrelsen fra årsskiftet besluttet at lægge dele af fysio.dk bag login.

Nu er der heldigvis mange grunde til at være medlem af Danske Fysioterapeuter, og foreningen er meget mere end det, der kan læses på nettet. Derfor har langt de fleste fysioterapeuter da også valgt at være en del af det faglige fællesskab, selv om de havde kunnet læse faglige artikler, benytte måleredskaber og orientere sig i stillingsannoncerne uden at betale for det.

Men ikke-medlemmerne har kigget med. Og selvom vi gerne vil vise, hvad vi har på hylderne, vil vi ikke forære varerne væk. Det er os medlemmer, som betaler for det indhold, der ligger på fysio.dk, og derfor er det helt naturligt, at en del af det alene kommer os til gavn. Præcis som det kun er medlemmer, der kan få rådgivning om løn- og ansættelsesforhold og deltage i foreningens faglige kurser og temadage.

Jeg ved godt, at det fremover bliver en lille smule mere besværligt at hente artikler, råd og vejledning via hjemmesiden, men til gengæld slipper man for irritationen over at altid at skulle være den, der giver. Og jeg håber samtidig, at det vil blive lettere for tillidsrepræsentanterne at overbevise kolleger uden for foreningen om, at de selvfølgelig bør være medlemmer af Danske Fysioterapeuter. Det bedste ville være, hvis alle fysioterapeuter som noget helt naturligt valgte at være en del af det faglige fællesskab, så vi ikke behøver at lave skel. Men sådan er det ikke. Derfor beslutningen om at lægge dele af fysio.dk bag login.

Den beslutning skal gerne bidrage til, vi fortsat har en stærk forening, der kan sikre at professionen og faget udvikler sig, som sætter politisk dagsorden, og som fortsat kan knokle for, at fysioterapeuter har gode løn- og arbejdsforhold. 


Johnny Kuhr
Formand for Danske Fysioterapeuter