Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Et fysioterapeutisk behandlingsforløb af en bariatrisk patient under hospitalsindlæggelse

BARIATRI / Der skal udarbejdes retningslinjer for, hvordan bariatriske patienter håndteres på sygehuset. Det viser et behandlingsforløb fra Roskilde sygehus med en kvinde på 275 kg indlagt med luftvejsproblemer. Det tværfaglige personale måtte udvikle nye teknikker til at træne mobilisering.<br/><i>Faglig artikel - kræver login</i>
Resumé
En 48-årig kvinde på 275 kg blev i 2009 indlagt på Roskilde Sygehus, og i den forbindelse får fysioterapien den opgave at mobilisere hende. Dette skaber en række udfordringer både til metode og etik, og det besluttes derfor at beskrive forløbet som en case, for at øge kendskabet til denne patientgruppe og de udfordringer den afføder blandt andre fysioterapeuter.
Del eller udskriv siden
4 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Mikkel Øris

  Jeg tror også at en mere præventiv tilgang til problemet vil være en løsning, men desværre er det ofte sådan, at der aldrig bliver brugt penge, som så kan gøre en indsats nu og her, og forhindre at penge skal bruges senere, når alting er blevet meget værre, og ofte også dyrere at løse.
 • Jeppe Kruse

  Hej Claire
  Jeg er glad for, at høre det var en god oplevelse for dig :)
  Mvh Jeppe
 • Dennis Ritter

  Uhyggeligt at der kan være nødvendigt med helt nye teknikker, simpelthen fordi folk bliver federe og federe.
  Vi burde sætte ind præventivt, det må kunne give et bedre regnestykke i sidste ende...
 • Claire Breum Krarup

  Det er rigtig spændende at høre resultatet hos denne borger, som jeg oplevede i mit praktik forløb på Roskilde Sygehus. Det var en super god oplevelse som studerende at være med til.
Indsend kommentar