HB: Okay at deltage i verdenskongres

Verdenskongressen i fysioterapi 2021 flytter online, og da den ikke længere foregår i Dubai, er det fint at deltage, mener hovedbestyrelsen.
Verdenskongressen i fysioterapi finder sted den 8.-10. april 2021.

En enig hovedbestyrelse havde egentlig besluttet, at ingen danske fysioterapeuter burde deltage i verdenskongressen næste år. For kongressen skulle være afholdt i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater (UAE), der bliver kritiseret af en lang række organisationer for behandlingen af sin egen befolkning, forbud mod homoseksualitet og for brugen af migrant-arbejdere på slavelignende vilkår.

Nu har verdensorganisationen af fysioterapeuter - World Physiotherapy (tidligere WCPT) - imidlertid besluttet, at verdenskongressen grund af covid-19 ikke vil blive afholdt fysisk, men i stedet foregå online. Dermed er det i orden, at danske fysioterapeuter deltager. Det har en enig hovedbestyrelse besluttet.

Læs mere om det faglige program

Fremtidig placering

Danske Fysioterapeuter forsøgte sammen med andre – primært nordiske – lande at få en diskussion internt i WCPT op til valget af Dubai som mødested. Formand Tina Lambrecht håber, at WCPT's ledelse vil benytte anledningen til at overveje kriterierne for fremtidige placeringer af verdenskongressen.

”Vi vil utroligt gerne deltage i Verdenskongressen, men vi kan ikke etisk stå inde for, at vi som fysioterapeuter mødes i et land, hvor faglige organisationer er ulovlige og basale menneskerettigheder krænkes dagligt,” siger hun og fortsætter:

”Derfor håber jeg, at debatten om placeringen af denne Verdenskongres betyder, at den etiske dimension vil veje tungere, når det fremover besluttes, hvor kongressen skal afholdes,” siger Tina Lambrecht.

Mulighed for flere

Hun opfordrer alle fysioterapeuter, der har mulighed for det, til at deltage.
”Det gode ved, at kongressen er flyttet online er, at mange flere af os får mulighed for at deltage, når det ikke kræver en flybillet til Dubai,” siger Tina Lambrecht og fortsætter:

”Vi er et fag, der i disse år vokser over hele verden, fordi der er så stort potentiale i det, vi kan. Derfor er der også rigtig meget at bruge hinanden til internationalt både fagligt og organisatorisk. Men det skal foregå etisk forsvarligt.”

Kongressen finder sted 8.-10. april i 2021. Programmet er endnu ikke på plads, men bliver løbende opdateret på kongressens hjemmeside.