Ny lejekontrakt lige på trapperne

Formuleringerne i en ny kontrakt for lejere er nu helt på plads, og det forventes, at den bliver sendt til afstemning blandt medlemmerne af de to sektioner inden for nærmeste fremtid. Lejekontrakten fastsætter blandt andet regler for opsigelse og fravær.
I den kommende tid vil Sektionen for arbejdstagere, lejere og selvstændige (SALS) og Sektionen for arbejdsgivere informere om detaljerne i kontrakten. Foto: iStock.

I september måned sidste år lykkedes det Sektionen for arbejdstagere, lejere og selvstændige (SALS) og Sektionen for arbejdsgivere at blive enige om en ny lejekontrakt for selvstændige i praksissektoren.

Lejekontrakten fastsætter, hvad en lejekontrakt bør indeholde, og begge sektioner vil fremover rådgive deres medlemmer ud fra den aftalte lejekontrakt.

Herudover er der udarbejdet en aftale om midlertidig anvendelse af en ansat vikar indenfor sygesikringen, som begge sektioner ligeledes vil anbefale.

Hvad nu?

Siden september måned har der pågået en skriveproces, hvor de endelige formuleringer af bestemmelserne i lejekontrakten skulle falde på plads. Dette arbejde er nu afsluttet, og det forventes, at kontrakten sendes til afstemning blandt medlemmerne af de to sektioner inden for nærmeste fremtid.

I den kommende tid vil de to sektioner informere om detaljerne i kontrakten, og den vil også blive lagt på fysio.dk snarest muligt.

Fortsat individuel forhandling

Med den nye lejekontrakt er der fortsat tale om et samarbejde mellem to selvstændige, og således vil der i alle tilfælde blive tale om en individuel forhandling af aftalen mellem lejer og klinikken.

Det betyder, at de to sektioner alene kan anbefale den aftalte lejekontrakt, men at det ikke er muligt at pålægge lejere og klinikker at anvende den aftalte lejekontrakt. Det skyldes, at det er imod konkurrencelovgivningen, hvis man samlet fastsætter vilkår for selvstændige, fordi det opfattes som karteldannelse.