10 gode råd til tovholderen af et netværk

Alle netværk har brug for en tovholder for at fungere optimalt. Få gode råd til at varetage rollen som tovholder. Materialet er lavet i samarbejde med Netværksakademiet.

1. Vær et godt eksempel

Du kan aktivt være med til at præge netværkets tone og stemning ved at bruge dine personlige netværkskompetencer og være et godt eksempel. Du kan fx dele ud af din egen viden, være åben og personlig og hjælpe folk.

2. Tal netværket op

Du kan løfte energien i et netværk ved at have følgende enkle princip for øje: ”Energi følger opmærksomhed.” Jo mere du formår at være positiv, løsningsorienteret, mulighedssøgende, anerkendende og rummelig, jo højere energi vil der blive skabt i netværket.

3. Udfold den kollektive intelligens med 20/80-teknikken

En god tommelfingerregel for en tovholder er at bruge højst 20 % af mødetiden på selv at tale. 80 % af snakken bør være drevet af netværkets deltagere. Jo mere du kan få deltagerne på banen, jo mere interaktive og engagerende vil møderne blive. Derudover medvirker du til at udfolde den kollektive intelligens i rummet, hvilket er hele netværkets værdi og styrke.

Del eller udskriv siden