Undgå de største faldgruber ved at drive et netværk

Sørg for, at dit netværk bliver en succes ved at styre uden om faldgruberne. Her får du et overblik over, hvad du skal være opmærksom på. Materialet er lavet i samarbejde med Netværksakademiet.

Når du har fået ideen om at starte et fagligt netværk, er der nogle klassiske netværksfaldgruber, du skal være opmærksom på, så du har en plan til at håndtere det.

De klassiske netværksfaldgruber

  • Du har ikke lavet en klar netværkskontrakt og strategi, der betyder, at netværket videndeler lidt i øst og vest. De hygger sig, men får slet ikke nok ud af deres videndeling.
  • Du har ikke en tovholder, så der er ingen reel styring, og det betyder, at man ofte taler for meget ud ad en tangent og i sidste ende, at netværket ikke oplever, deres arbejde rigtig gør en forskel.
  • Du har ikke inddelt møderne efter en klar mødestruktur, og man kører ikke efter en inddeling af de 3 former for netværkstid – modtagertid/deletid/fri netværkstid. Det betyder, at deltagerne ikke rigtigt ved, hvad de skal forberede sig på inden mødet, selve mødet bliver for løst og tilfældigt, og møderne minder mere om almindelige møder end netværksmøder. Slutresultatet bliver, at deltagerne slet ikke får nok ud af den tid, de bruger i netværket.
Del eller udskriv siden