Gode råd til dig, der vil forske

Overvejer du at starte en forskerkarriere som fysioterapeut? Så er her et par gode råd, som kan hjælpe dig på vej i din karriere.

Overvejer du en forskningskarriere, men er stadig er usikker på, om det er noget for dig, anbefaler vi, at du opsøger det fysioterapeutiske forskningsmiljø. 

En god måde at komme ind i miljøet på er at kontakte de forskningsaktive kollegaer, du kender inden for et fagområde. Snak med dem om arbejdet som forsker. Spørg ind til, hvordan hverdagen ser ud. Og spørg til arbejdspres og arbejdsmiljø.

Du kan også overvære et ph.d. forsvar. 

Vil du forske, er det vigtigt, at du finder et sundhedsfagligt forskningsprojekt, som kan fastholde din interesse i tre år.

Overvejer du at skrive ph.d.?

Mange starter deres forskningskarriere med at søge en ph.d.-uddannelse

Vil du gerne skrive en ph.d., skal du søge om optagelse på et universitet. I den forbindelse skal du ofte skrive en protokol, der beskriver baggrunden for afhandlingen, metoder til at undersøge feltet og en analyse.

Protokollen udarbejdes i de fleste tilfælde i samarbejde med din vejleder, men du kan også finde inspiration til din protokol i dine kollegaers protokoller.

Tjek de enkelte universiteters ph.d.-skoler

De enkelte universiteters ph.d.-skoler kan have forskellige fremgangsmåder eller særlige krav til, hvordan din protokol skal laves. Sørg derfor for at læse den konkrete vejledning på den enkelte ph.d.-skoles hjemmeside.

Ph.d.-skolen på Aalborg Universitet

Ph.d.-skolen på Århus Universitet

Ph.d.-skolen på Københavns Universitet

Ph.d.-skolen på Syddansk Universitet

Få også inspiration til, hvillke fonde du kan søge

Kontakt

Michael Poulsen

Michael Poulsen

Forsknings- og uddannelsespolitisk konsulent
3341 4671