Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Bolde,sjippetove og øvelser til folket

LEDER // Man bliver så glad, når man ser små børn, der spiller bold eller sjipper med deres forældre. Og lidt stolt som formand for Danske Fysioterapeuter når man ved, at foreningen har en finger med i legen.

På Folkemødet på Bornholm valgte vi denne gang at dele 1300 bolde, sjippetove og foldere med øvelser ud til deltagerne.

Alt sammen for at understrege budskabet om, at det ikke alene er sjovt at løbe, hoppe og spille bold, men også sundt, og at fysisk aktivitet derfor bør spille en langt mere fremtrædende rolle i sundhedsvæsenet og i samfundet som helhed.

Fysisk aktivitet er både virksomt som forebyggelse og behandling af kroniske sygdomme, motoriske problemer og psykiske lidelser. Derfor bør fysisk aktivitet i mange tilfælde være første valg.

I den forbindelse er det for øvrigt oplagt at bruge fysioterapeuter, som netop er specialister i at hjælpe borgerne med at komme i gang med at motionere og træne.

Det var også det budskab, som jeg benyttede Folkemødet til at præsentere for statsminister Helle Thorning-Schmidt og seks andre partiledere.

Vi havde fået Politikens tegner, Roald Als, til at give sin fortolkning af, hvordan det eksempelvis ser ud, når en statsminister i spadseredragt og Christian Louboutin-stiletter forsøger at holde en bold længest muligt i luften. Og så havde han signeret en tegning af hver partileder, som jeg brugte som gave.

Tegningerne gav anledning til grin hele vejen rundt. Blandt andet fra Kristian Thulesen Dahl, der tog imod foran den Dannebrog-malede campingvogn, hos Lars Barfod på skibet ’Grønne Erna’, og i det radikale telt, hvor Margrethe Vestager spontant gav udtryk for, at hun synes det var en fantastisk ide, Danske Fysioterapeuter havde fået med at sætte fokus på fysisk aktivitet på Folkemødet.

Den positive holdning til vores budskab gik igen hos alle partilederne, hvoraf flere også havde bemærket de flashmobs, vi havde arrangeret to gange i løbet af Folkemødet.

Med hjælp fra 50 elever fra Bornholms Efterskole viste vi foran den store scene, hvordan man kan være fysisk aktivt, og så var der efterfølgende uddeling af bolde, sjippetove og øvelsesfoldere.

Da jeg rejste hjem fra Bornholm, var det med en god fornemmelse af, at Danske Fysioterapeuter havde sørget for, at mange af deltagerne havde mærket forskellen. Og det var præcis grunden til, at vi som organisation valgte at være til stede i Allinge de fire dage i juni.

Folkemødet er et politisk mødested, hvor de er der alle sammen: forhenværende og nuværende ministre, folketingsmedlemmer, borgmestre, formænd for interesseorganisationer, journalister, spindoktorer og i stadigt større omgang helt almindelige mennesker.

Her er helt enestående muligheder for at mødes og diskutere i uformelle rammer og selvfølgelig for at lufte sine politiske budskaber. Derfor var vi med i år, og vi vil også være der i 2014.

Hvis du for øvrigt endnu ikke har set den lille video, vi fik lavet fra Folkemødet, har du stadig mulighed for at se, hvordan vi med bolde og sjippetove satte gang i Folkemødet.

Tina Lambrecht
Formand for Danske Fysioterapeuter

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar