Udsættelse af debatten om praksissektoren

På forslag fra Erhvervsnetværket for Frie Praktiserende Fysioterapeuter og i enighed med Praktiserende Fysioterapeuter har Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse besluttet at udskyde debatten om praksissektoren til 2021.
Foto: iStock

Debatten om praksissektoren var programsat til efterårets repræsentantskabsmøde i Danske Fysioterapeuter. Derfor var det meningen, at dette forår og det tidligere efterår skulle bruges på at forberede debatten og brede drøftelserne ud blandt medlemmerne af Danske Fysioterapeuter. Corona-krisen er kommet i vejen.

Formanden for Erhvervsnetværket For Frie Praktiserende Fysioterapeuter (EFPF), Mark Ebbesen fortæller om baggrunden for forslaget om at udskyde debatten:

”Alle ved jo, at vi i erhvervsnetværket har været og er meget optaget af denne debat. Praksisanalysen er en analyse, som er ventet fra mange sider i praksissektoren. Derfor fortjener analysen også fuld opmærksomhed, og det kan bare ikke lade sig gøre midt i corona-krisen, hvor fysioterapeuter i praksissektoren står til at miste jobs og må lukke klinikker”.

Hovedbestyrelsen i Danske Fysioterapeuter har tilsluttet sig forslaget, som også får opbakning fra fraktionen Praktiserende Fysioterapeuter (PF). Her siger formand Per Tornøe:

”Det er et godt forslag, og vores udgangspunkt i PF er derfor, at vi ikke tager debatten om praksissektoren før i 2021. Resten af 2020 handler om at sikre, at Danmark har en fysioterapeutisk praksissektor – inden for og uden for overenskomstsystemet – på den anden side af corona-krisen”.

Debatten vil blive lagt på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i 2021. Præcist, hvornår det skal afholdes, kan ikke siges endnu. Repræsentantskabsmødet i 2020 vil bliver afviklet over to dage.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer