Fondsuddeling: 650.000 kr. til forskning og praksisudvikling

11 projekter har modtaget støtte af Danske Fysioterapeuters Fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling. Det betyder bl.a., at der er midler til at forske i fysioterapi til personer med lungesvigt og i systematisk måling af fysisk funktion hos voksne.
Foto: iStock.

Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse har uddelt 650.000 kroner til 11 projekter inden for forskning og praksisudvikling.

Midlerne er uddelt fra Danske Fysioterapeuters Fond for uddannelse, forskning og kvalitetsudvikling. Fonden kan søges halvårligt.

Indenfor hovedområdet forskning fik otte projekter til sammen 500.000 kr.

Linette Marie Kofod modtager 80.000 kr. til sit forskningsprojekt om fysioterapi til personer med lungesvigt, hvor hun kigger på metoder til at optimere iltforsyningen i kroppen til særligt de to store patientgrupper med covid-19 og KOL.

Derudover fik bl.a. følgende projekter støtte:

  • Sund og glad med gymnastik fra ung til voksen – Skader og risikofaktorer hos TeamGym gymnaster i alderen 10-30 år.
  • Tilbage til hverdagslivet efter en blodprop i lungen – hvad er vigtigt for patienterne og hvordan måler vi det?
  • Does Rehabilitation following Arthroplasty Work?
  • Effects of Integrative Neuromuscular Training in Children and Adolescents with Cancer During Intense Treatment og Multicenter set-up for early diagnosis of CP.

Vinderen af Ph.d. Cup fik støtte

Indenfor hovedområdet praksisudvikling fik tre projekter i alt 150.000 kr.

Dette års vinder af Ph.d Cuppen, Karen Hjerrild Andreasson, fik 50.000 kr. til sin forskning om vejrtrækningsgenoptræning til  projektet: "Vejrtrækningsgenoptræning til patienter med astma, et implementeringsprojekt, EmBRAiZ studiet."

Derudover var der praksisudviklingsmidler til systematisk måling af fysisk funktion hos voksne patienter på tværs af diagnoser, og en national certificering for måleredskabet ”The Chelsea Critical Care Physical Assessment Tool."

Se oversigt over alle projekter, der modtog fondsmidler

 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer