Ny rekord for post doc ansøgninger til fond

14 fysioterapeuter har netop fået tildelt i alt 2.299.500 kroner ved efterårsuddelingen af Danske Fysioterapeuters fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling.
14 fysioterapeuter har netop fået tildelt i alt 2.299.500 kroner ved efterårsuddelingen af Danske Fysioterapeuters fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling. Foto: iStock.

Danske Fysioterapeuters Fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling uddeler midler efter ansøgning to gange om året, og i år falder uddelingen som en tidlig julegave til 14 kvalificerede ansøgere.

Til hovedområdet uddannelse valgte fonden at uddele et ph.d- stipendium på 450.000 kroner til Durita Viderø Gunnarsson til et projekt om, hvordan man kan holde indlagte patienter fysiske aktive.  

Til hovedområdet forskning  uddelte fonden 674.500 kroner til flere projekter, der blandt andet har fokus på at holde borgere med rygsmerter på arbejdsmarkedet samt et projekt om balance- og gangusikkerhed for patienter, der modtager kemoterapi.

Til hovedområdet praksisudvikling var der indkommet syv ansøgninger. Her blev der uddelt alt 175.000 kroner til bl.a. et projekt om få fysioterapeuter til at deltage i behandlingen af patienter med kronisk nervebetændelse.

Rekord for post doc

Post doc stipendierne fik rekordmange ansøgninger i denne runde. Da der ikke blev uddelt post doc stipendier i efterårsrunden 2022, kunne hovedbestyrelsen uddele to stipendier i denne runde.

Stipendierne gik til Maria Swennergren Hansen og Signe de Place Knudsen, som hver modtog et post doc stipendium på 500.000 kroner til at undersøge, hvad fysisk aktivitet og træning betyder for patienter med en hoftefraktur, og hvordan man bliver bedre til at forske på tværs af sygehuse og kommuner.

Maria responderede fluks med: ”Tusind tak for den bedste julegave.  Jeg ser frem til at arbejde videre med vores projekt og dele mine resultater med mine kolleger.”

Se oversigt over alle de projekter, der opnåede bevilling