Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Satsede stort og vandt på plan B

DFYS HJÆLPER // Medlemskabet af Danske Fysioterapeuter giver ledige, nyuddannede mulighed for at deltage i en traineeordning. Den mulighed benyttede Richard Schuster i en målrettet jagt på drømmejobbet.
Foto: Claus Sjödin.

Richard Schuster har søgt mange job, men han har tilladt sig selv at være kræsen og kun søgt job inden for specialiseret neurologisk rehabilitering eller psykiatrisk fysioterapi – vel vidende, at det er vanskeligt for nyuddannede at komme ind på så specialiserede felter.

”Jeg er gået benhårdt efter det, jeg gerne vil. Det har været hårdt at se studiekammeraterne få job, og jeg har indimellem forbandet mit valg og min stædighed, men når jeg har præsenteret nogen for min plan, har jeg kun mødt forståelse”, fortæller Richard, der er 26 år og afsluttede fysioterapeutuddannelsen i januar sidste år.

Han har hele tiden vidst, at det var et sats og har derfor også hele tiden haft en plan B i ærmet: Hvis det ikke lykkedes at få et job inden for de første måneder, ville han søge Danske Fysioterapeuter om et traineeforløb med en virksomhedspraktik og derefter job med løntilskud på en afdeling for højtspecialiseret neurorehabilitering på Hammel Neurocenter.

Virksomhedspraktik og 3 opkvalificerende kurser

Et traineeforløb består af to dele: Virksomhedspraktik og opkvalificering. Richard vidste, at fordi den højtspecialiserede neurorehabilitering kræver så meget indkøring, var Hammel ikke interesseret i kun at have ham i virksomhedspraktik, så i stedet for at søge om at komme i virksomhedspraktik lige efter fysioterapeutuddannelsens afslutning, timede han det, så det kom til at passe med, at han kunne fortsætte over i job med løntilskud efter et halvt års ledighed.

Efter fire måneder i løntilskud, fik han et ‘rigtigt job’, et vikariat på to måneder, som han stadig er i, mens han taler med Fysioterapeuten.

”Så sammenlagt har det givet mig syv måneder på en højtspecialiseret afdeling, plus at jeg som en del af traineeordningen har fået tre gode, opkvalificerende kurser inden for neurologien”, fortæller Richard Schuster. Han mangler stadig at få halet sit første faste job helt op på land, men er fortrøstningsfuld:

”Jeg kan mærke, at jeg er blevet en meget mere tiltalende kandidat, når jeg søger job nu, end da jeg var helt uerfaren”.