Aksel Rosenkilde får ro på, når han går til skydetræning i DGI
”Jeg synes, det er befriende. Her styrer man det selv, og man lærer meget om koncentration. Man sigter og lærer at holde og trække vejret. Nogle gange er jeg stadig sur bagefter, men det hjælper at skyde. Det fedeste er, når man rammer rigtigt.”
Opmærksomheden på skydeidrættens særlige værdi for børn med ADHD opstod nærmest ved et tilfælde i slutningen af 1990-erne, da skytteforeningerne satte et initiativ i værk for at rekruttere skolebørn til idrætten. Alle børn på femte klassetrin fik tilbud om at gå til skydning tre gange i skoletiden. Der blev knyttet en konkurrence til initiativet, der i dag hedder Skole DM i Skydning.
“Det viste sig, at nogle af de børn, der i særlig grad oplevede vanskeligheder med uopmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet blev grebet af koncentrationsidrætten og begyndte at gå fast til skydning. Forældre og lærere spurgte forundrede skytteinstruktørerne, hvad det var de gjorde, siden børnene nu pludselig kunne koncentrere sig bedre i skolen og lave deres lektier derhjemme,” forklarer Annegrete Månsson.