Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Ikke alle typer frivilligt arbejde er godt

TEMA // Superligaklub søgte studerende til massage en gang om ugen – som ulønnet arbejdskraft. Den går ikke, siger Brian Errebo-Jensen, som mener, at det er at udnytte sportsinteresserede unge groft.
“På nogle områder bliver viljen blandt de unge til at arbejde frivilligt udnyttet groft. I foråret så vi, hvordan en superligaklub slog et ulønnet job op,” fortæller Brian Errebo-Jensen, regionsformand i Danske Fysioterapeuter. Foto: iStock.

Der er tradition for, at studerende fysioterapeuter arbejder frivilligt indenfor humanitære organisationer og NGO´er. F.eks. har Københavns Professionshøjskole i flere år leveret studerende til Ombold, som er fodbold for hjemløse.

Brian Errebo-Jensen, regionsformand i Danske Fysioterapeuter, har stor respekt for studerende, der arbejder frivilligt inden for det humanitære område for eksempel.

“Det giver en respekt for mennesker, der har anderledes skæbner og livsvilkår, og det er vigtigt at have indsigt i de samfundsforhold som fysioterapeut, for i vores erhverv skal værdier som humanisme og tolerance vægte højt”, siger han. Men det er ikke alle former for frivilligt arbejde, han hylder.

“På nogle områder bliver viljen blandt de unge til at arbejde frivilligt udnyttet groft. I foråret så vi, hvordan en superligaklub slog et ulønnet job op.”

Nærmere bestemt drejede det sig om et stillingsopslag fra FCK, som søgte studerende til at massere U19-spillere en gang om ugen, og det reagerede Danske Fysioterapeuter på.

“Vi synes, det er usympatisk, at en hovedrig superligaklub, som forsøger at fremstå progressiv, ikke vil betale for de studerendes arbejde. Vi skrev til divisionsforeningen og problematiserede den måde at agere på, og jeg blev interviewet af Ekstra Bladet, men der var radiotavshed fra FCK’s side. Det vigtigste for os var dog at sende signalet om, at de gik over grænsen i forhold til at udnytte sportsinteresserede fysioterapeutstuderende. Heldigvis har vi ikke hørt om andre superligaklubber, der gør noget lignende,” siger han.

Læs omtale af sagen i Ekstra Bladet