Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

"Jeg bruger studiejobbet til at få kompetencer til drømmejobbet"

TEMA // Sofie Bennedsen, der er fysioterapeutstuderende på 7. semester ved VIA University Collage, har studiejob i Aarhus Kommune som privat aflaster for en dreng med infantil autisme. Hun ser mange fordele ved jobbet og synes, det stemmer fint overens med den tid, hun har til rådighed ved siden af studiet.
Sofie Bennedsen, 7. semester på VIA University College. Foto: Jesper Voldgaard.

Hvad laver du i dit studiejob?

Jeg har job i Aarhus Kommune som privat aflaster. Det betyder, at jeg aflaster en familie, der har en dreng med infantil autisme. Jeg kommer om formiddagen og bruger ofte lidt tid på at få iPad’en fra ham, så vi kan lave noget andet og gerne komme udenfor. På den måde får han en oplevelse, og familien får lidt ro. Oplevelsen kan for eksempel være en tur på løbehjul eller cykel, eller det kan være, vi tager ned og fodrer geder.

Bruger du din fysioterapeutiske faglighed?

Jeg bruger mange pædagogiske overvejelser i min tilgang til ham, som vi lærer om på studiet, fordi han kan være svær at kommunikere med, da hans sprog er begrænset. Vi øver os også på at bruge kropssprog til at kommunikere. Jeg arbejder også med at pro- og regrediere i forhold til, hvor han er i sin udvikling og tilpasse de aktiviteter, vi laver ud fra hans overskud den pågældende dag. Jeg tror, at jeg kan bruge de evner, jeg får i arbejdet, når jeg skal kommunikere med forskellige typer af mennesker som færdiguddannet fysioterapeut. Min store drøm er at arbejde med børn i en kommune eller på et sygehus, så derfor giver jobbet ekstra god mening for mig.

Hvordan fik du jobbet?

Jeg fik det via en veninde, som også arbejdede som privat aflaster i kommunen. Hun sagde videre til sin arbejdsgiver, at hvis der skulle opstå et job magen til, kendte hun en, der var interesseret.

Hvad får du i løn, og hvor meget arbejder du?

Jeg besøger familien et par gange eller tre i løbet af en måned i weekenderne og får 131,71 kroner i timen. Derudover får jeg et lørdagstillæg på 34,49 kroner i timen og et weekendtillæg på 63,16 kroner i timen. Min feriegodtgørelse er på 12,5 procent.

Hvorfor har du valgt at have et studiejob?

Den primære årsag er økonomi, for min SU rækker ikke så langt. Men derudover er det fedt at bruge noget af det, jeg lærer på studiet undervejs og få det lidt ind under huden, så jeg kan tage det med ud i “det rigtige liv”.

Er der nogle ulemper ved at have et studiejob, og kan du få det til at gå op med tiden, du skal bruge på at studere?

Jeg synes ikke, der er nogle ulemper, og for mig stemmer det fint overens med den tid, jeg har til rådighed. Familien og kommunen er meget fleksible i forhold til, hvornår det passer mig at arbejde.

Red.s bemærkning: Sofie Bennedsen arbejdede ikke længere i studiejobbet, da fagbladet gik i trykken.