Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

De tjener kassen

FTF / Politikere og økonomer har for ensidigt fokus på den private sektors vækstmuligheder. Det mener man i FTF, der derfor sætter fokus på offentligt ansattes bidrag til vækst i en kampagne med sloganet ”De tjener kassen – statskassen”.

Bob er fysioterapeut. Dermed er han ikke en af dem, politikere og økonomer har fokus på, når de taler om, hvordan der skal skabes vækst i det danske samfund. Men det er en fejl, mener man i FTF. Fysioterapeuter som Bob er en forudsætning for en sund arbejdsstyrke og for, at patienterne kan få træning, så der kan spares penge på operationer. Derfor skal der investeres i Bob, ligesom i sygeplejersken Maria, socialrådgiveren Susanne, faglæreren Curt og de andre FTF-medlemmer, der i disse dage dukker op i avisannoncer i landsdækkende dagblade.

Bag kampagnen står FTF og dens medlemsorganisationer, hvoraf nogle ligesom Danske Fysioterapeuter har valgt at være aktive med egen-annoncer som den med Bob. Annoncerne er desuden ledsaget af en film på You Tube og debat på Facebook. Og på en selvstændig hjemmeside, www.vaekst2.dk, præsenteres FTF’s vækstudspil med regnestykket ”Det offentlige x det private = vækst²”.

Forbundne kar
I vækstudspillet gør FTF sig til talsmand for, at den offentlige sektors ydelser er den vigtigste konkurrencefordel i for danske virksomheder i en global økonomi, og at det offentlige og det private er forbundne kar. Et eksempel er sundhedsområdet: Jo flere, der er sunde og raske, desto større er udbuddet af arbejdskraft og mulighederne for vækst, fremgår det af oplægget, der opremser en række tiltag, der kan fremme sundhed og forebyggelse: Forebyggelse af kroniske sygdomme; træning frem for operation og nedbringelse af sygefraværet.

Når FTF sætter kampagnen i søen nu, er det for at få de offentligt ansatte på den vækstdagsorden, der er sat i forbindelse med krisen og den aktuelle debat om Danmarks fremtid, der raser som optakt til et kommende valg.
 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar