Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Offentligt ansatte i tvivl om retten til at sige fra

DILEMMA / De færreste er klar over deres rettigheder i forhold til offentligt at kritisere deres arbejdsgiver. Det viser en undersøgelse fra FTF.
Illustration: Gitte Skov

Offentlig ansatte har ifølge autorisationsloven pligt til at sige fra, når de oplever noget, de mener, der er fagligt uforsvarligt. Men hvor højt må de sige det? Må de for eksempel ytre sig i medierne, hvis ikke det har hjulpet at sige fra over for arbejdsgiveren?

Regionale møder om ytringsfrihed:

FTF afholder regionale møder om ytringsfrihed for tillidsvalgte.

FTF, der er hovedorganisation for bl.a. fysioterapeuter, har undersøgt, om deres medlemmer ved, hvornår og hvordan de offentligt må kritisere deres arbejdsgiver, og undersøgelsen viser, at kun 14 procent kender reglerne.

Det lave tal er foruroligende, mener formand for FTF, Bente Sorgenfrey: ”Vi står i en situation, hvor rigtig mange af vores medlemmer oplever massive besparelser. I den situation er det helt afgørende, at de kender reglerne og får sagt fra, hvis borgerne er ved at blive svigtet. Medarbejderne skal ikke være bange for at råbe op, når kvaliteten bliver for dårlig, og de skal kunne få gode råd af deres tillidsrepræsentanter”, mener hun.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar