Seks gode råd til dig, der er nyuddannet

Hvad er det første, du skal gøre, når du står med dit eksamensbevis i den ene hånd og din autorisation i den anden? Læs seks gode råd, der kan kickstarte din karriere.
Læs de gode råd, du bør vide som nyuddannet fysioterapeut. Foto: iStock.

Som nyuddannet fysioterapeut venter en ny spændende hverdag, når du står på tærsklen til et begivenhedsrigt arbejdsliv. Teamleder i Danske Fysioterapeuter, Cecilia Lykke Thorsén, giver her seks gode råd til dig, der er nyuddannet. 

1. Dit første job behøver ikke være dit faste job

”Du har nok et drømmejob i tankerne, men vær ikke bange for at prøve dig frem på arbejdsmarkedet. Mange nyuddannede begynder karrieren med et andet job end drømmejobbet, og rigtig mange opdager, at jobbet er både mere givende og mere udfordrende, end de havde troet muligt. Som i mange andre af livets forhold kan det være en god ide at ’shoppe rundt’, til man finder sin rette hylde.

Tilmeld dig vores kommende webinar ’Tips & tricks: Vejen til dit første job’, hvor vi giver dig en masse gode fif til at gennemskue jobannoncer og den forhåbentlig snarlige jobsamtale.”

Find dit første job i vores jobbank

Besøg vores guides til jobsøgning

2. Hold dig fagligt opdateret

”Din faglige rejse som fysioterapeut er kun lige begyndt, og du har valgt et fag i rivende udvikling. Tillykke med det.

Bid dig godt fast i faget ved at holde dig opdateret på fysio.dk, med vores nyhedsbrev, vores fagblad og på vores sociale medier. Så vil du løbende få tilbud om kurser og arrangementer, der gør dig til en endnu stærkere professionel/fysioterapeut.

Tag et kig på vores ’menukort’, og husk: Vi finder hele tiden på nye spændende kurser og arrangementer.”

Se alle aktuelle kurser, webinarer og arrangementer

3. Skriv ikke under på hvad som helst

”...Altså hvis ikke vores dygtige folk først har kigget det igennem for dig. Som medlem af Danske Fysioterapeuter har du ret til at få vores jurister og rådgivere til at kigge din ansættelseskontrakt igennem, så du er sikret rimelige vilkår. Samtidig minimerer du risikoen for fremtidige konflikter med din arbejdsgiver. Og husk så, at du altid kan ringe til os på 3341 4620.”

Se hvad vores jurister og rådgivere har på hylden til dig

4. Patientklager? Nej tak

”Du har valgt at arbejde med mennesker, og derfor kan der opstå situationer, hvor du får brug for sundhedsjuridisk bistand. Derfor skal du skal bare vide, at vores jurister er eksperter i at hjælpe dig med patientklager og andre sundhedsjuridiske spørgsmål.

Og hvis du ikke allerede har gjort det, så vil jeg, som noget af det første, anbefale dig at bruge dit medlemslogin og tilmelde dig vores e-learningkursus om journalføring. Her lærer du om de vigtigste regler og får inspiration til at udvikle og kvalitetssikre din journalføring fremover.”

Læs om vores sundhedsjuridiske hjælp

Tilmeld dig webinaret: Nyuddannet fysioterapeut: Kend dine rettigheder, pligter og professionelle ansvar

5. Tag fat i din tillidsrepræsentant, før hun tager fat i dig

”Arbejder du på en større offentlig arbejdsplads, skal du vide, at Danske Fysioterapeuter sandsynligvis har en tillidsrepræsentant, i daglig tale en TR, på arbejdspladsen. Hans eller hendes opgave er at sikre, at du får en god og fair behandling. Får du ikke det, stiller først din TR og om nødvendigt Danske Fysioterapeuter op.

Det er altid en god idé lige at aftale et hilse-på-møde med din TR i forbindelse med opstart af det nye job. En snak med din TR kan give dig svar på en masse spørgsmål om stedet - og sikkert også ny viden, der kan hjælpe dig til bedre at forstå din nye arbejdsplads. Får du job på en privat klinik, skal du vide, at vi har forhandlet en solid basiskontrakt på plads til dig. Hvis den ikke bliver overholdt, eller hvis du af andre grunde har brug for hjælp, kan du altid kontakte Danske Fysioterapeuter.”

Få styr på din basiskontrakt

6. Styrk dit netværk og din specialviden

”Som medlem af Danske Fysioterapeuter kan du engagere dig i et af de mange faglige selskaber inden for fysioterapi. Her møder du fagets dygtigste og mest engagerede ’nørder’ inden for deres speciale, og de er både nysgerrige på dig og ivrige efter at øse ud af deres viden.

Du kan også med fordel tilmelde dig et af vores mere end 40 spændende netværk. Et godt netværk kan bane vejen for ny viden og give dig nye samarbejds- og sparringspartnere, der sikrer dig personlig og faglig udvikling. Alt sammen noget, der kan medvirke til at gøre dig til en endnu bedre fysioterapeut.”

Læs mere om de faglige selskaber

Find dit nye netværk

Har du brug for mere viden?

Vi har gjort det nemt, og samlet alt du bør vide som nyuddannet, på et sted. Her finder du flere gode råd, inspiration til hvordan du kan bruge Danske Fysioterapeuter, samt vigtig information om dit medlemskab, og ikke mindst dine mange faglige og økonomiske medlemsfordele.

Læs mere om dit medlemskab som nyuddannet