Faglige gevinster ved arbejde i lægepraksis

Her kan du læse de personlige erfaringer fra fysioterapeuter, som arbejder i lægepraksis. Du kan også se analyserne, som Danske Fysioterapeuter i samarbejde med Incentive har udarbejdet.

En gevinst for alle parter

Fysioterapeut Birte Christensen har nu i to år været en del af løsningen på den mangel på praktiserende læger, der breder sig flere steder i Danmark. Hun arbejder to timer hver dag fem dage om ugen hos en praktiserende læge, der, hvis han ikke havde fået assistance fra andre fag, ville have været ene mand om at opfylde behovet for undersøgelse og behandling af 4500 patienter i Tårs i Nordjylland

Læs om Birtes arbejde i lægepraksis


En anden fysioterapeut, som arbejder i lægepraksis, er Torben Fihl. Han har været tilknyttet Lægehuset Bøvlingbjerg i 7 år. Han forstår ikke, at ideen ikke har bredt sig mere.

Læs om Torbens arbejde i lægepraksis


To gange om ugen arbejder fysioterapeut Thomas Laursen i lægeklinikken i Hellerup Sundhedscenter. Her undersøger han patienter med smerter og problemer i bevægeapparatet. Som fysioterapeut i lægeklinikkens åbne konsultation er det ikke hans opgave at behandle patienterne, men at undersøge og vurdere, om de bør sendes videre til yderligere udredning eller behandling hos fysioterapeut. Den ordning er både han selv, lægen og patienterne glade for.

Læs om Thomas' arbejde i Hellerup Sundhedscenter


Fysioterapeuter kan aflaste de praktiserende læger

Manglen på praktiserende læger er alarmerende landet over og nu ikke alene begrænset til et problem for borgerne i yderområder. Hvis flere fysioterapeuter bliver ansat i lægepraksis, kan det være en stor del af løsningen, for hver fjerde henvendelse hos lægen handler om problemer i muskler og led.

Læs artiklen


Analyser fra Incentive

Danske Fysioterapeuter har i samarbejde med Incentive udarbejdet to analyser, som viser effekter og omkostninger ved at tilknytte fysioterapeuter til udredning og diagnostik i almen praksis. 

Del eller udskriv artiklen