Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Tema om hjernerystelse

Februarnummeret af Fysioterapeuten indeholder et tema om hjernerystelse, eller commotio, samt følgelidelsen postcommotio-syndrom. Fysioterapeuter fortæller om deres erfaringer om behandling.

Hjernerystelse er en hyppig skade i kontaktidræt og fritidslivet. Hvis en hjernerystelse ikke tages alvorligt, kan det for nogle personer udvikle sig til postcommotio-syndrom med kroniske smerter, kvalme og lys- og lydfølsomhed.

Fysioterapeut Morten Høgh gennemgår i en artikel den nyeste viden om akut hjernerystelse og postcommotio-syndrom og kommer med bud på screening og behandling.

Fysioterapeut Lisbeth Ebbesen beskriver i en artikel sine gode erfaringer med at behandle patienter med postcommotio-syndrom med mobilisering af nakken.

Temaet omfatter desuden en beskrivelse af et projekt på Center for Hjerneskade, hvor man vil undersøge en tværfaglig tilgang til behandling og en beskrivelse af en idrætsfysioterapeuts oplevelser med en spiller, der insisterede på at spille videre og senere udviklede postcommotio-syndrom.

Og dertil kan du læse historien om en kvinde, der blev hjulpet ved en tilfældighed.

Hent Fysioterapeuten nr. 2, 2013

Del eller udskriv siden
5 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • tinajakobsen

  Hej Lone

  Jeg sender artiklen til dig.

  Mvh Tina Jakobsen
  Webredaktør, Danske Fysioterapeuter
 • Henriette Henriksen

  Hej Lone

  Hvis ikke det er muligt her, kan din søn kontakte mig. Jeg er fysisopeterapeut på Center for Hjerneskade og en del af artiklen.

  Han kan kontakte mig på hkh@cfh.ku.dk

  vh Henriette
 • Lone Bendix Haugaard


  Er det muligt at få adgang til artiklen Fysioterapeuten nr. 2 2013 uden at være abonnent. Min søn er ved at skrive projektopgave i 9. klasse om hjernerystelser.

  Håber på positiv respons.

 • Anne Larsen

  Kære Birgitte
  Der var desværre nogle links, der ikke overlevede overflytningen til vores nye hjemmeside. Men de er rettet nu, så du kan finde alle artiklerne i temaet om hjernerystelse.

  Venlig hilsen
  Anne Larsen
  Webredaktør, Danske Fysioterapeuter
 • Birgitte Kjøller Pedersen

  Hej fysio.dk
  Vi er nogle fys-studerende som meget gerne vil se den her artikel, men hver gang vi forsøger at åbne den melder den fejl :)

  MVH Birgitte
Indsend kommentar