Faglige gevinster ved arbejde i lægepraksis

Her kan du læse de personlige erfaringer fra fysioterapeuter, som arbejder i lægepraksis. Du kan også se analyserne, som Danske Fysioterapeuter i samarbejde med Incentive har udarbejdet.

En gevinst for alle parter

Lene Voigt, fysioteraput ansat i lægepraksis
Lene Voigt er selvstændig fysioterapeut i danske lægehuse. Hun aflaster lægerne i Helsinge Lægecenter og Allerød Lægeklinik ved at indgå i den daglige konsultation med at udrede og henvise patienter med biomekaniske vanskeligheder.

Læs om Lene Voigts arbejde

Birte Christensen, fysioterapeut ansat i lægepraksis
Fysioterapeut Birte Christensen har nu i to år været en del af løsningen på den mangel på praktiserende læger, der breder sig flere steder i Danmark. Hun arbejder to timer hver dag fem dage om ugen hos en praktiserende læge, der, hvis han ikke havde fået assistance fra andre fag, ville have været ene mand om at opfylde behovet for undersøgelse og behandling af 4500 patienter i Tårs i Nordjylland

Læs om Birtes arbejde i lægepraksis

Torben Fihl, fysioterapeut ansat i lægepraksis
En anden fysioterapeut, som arbejder i lægepraksis, er Torben Fihl. Han har været tilknyttet Lægehuset Bøvlingbjerg i 7 år. Han forstår ikke, at ideen ikke har bredt sig mere.

Læs om Torbens arbejde i lægepraksis

Thomas Laursen, fysioterapeut ansat i lægepraksis
To gange om ugen arbejder fysioterapeut Thomas Laursen i lægeklinikken i Hellerup Sundhedscenter. Her undersøger han patienter med smerter og problemer i bevægeapparatet. Som fysioterapeut i lægeklinikkens åbne konsultation er det ikke hans opgave at behandle patienterne, men at undersøge og vurdere, om de bør sendes videre til yderligere udredning eller behandling hos fysioterapeut. Den ordning er både han selv, lægen og patienterne glade for.

Læs om Thomas' arbejde i Hellerup Sundhedscenter
  

Fysioterapeuter kan aflaste de praktiserende læger

Manglen på praktiserende læger er alarmerende landet over og nu ikke alene begrænset til et problem for borgerne i yderområder. Hvis flere fysioterapeuter bliver ansat i lægepraksis, kan det være en stor del af løsningen, for hver fjerde henvendelse hos lægen handler om problemer i muskler og led.

Læs artiklen

Hvordan kan fysioterapeuter arbejde i lægepraksis?

Fysioterapeuter i lægepraksis kan udrede muskuloskeletale lidelser, smerter i muskler og led og rådgive om forebyggelse, træning og specifikke øvelser. Erfaringerne med fysioterapeuterne i lægepraksis er, at der er flere fordele ved ordningen. Eksempelvis bliver patienterne hurtigere udredt, kommer tidligere i gang med træning og egenomsorg, og får hurtigt afhjulpet smerter og funktionsnedsættelser. 

Læs vores vejledning til dig, der overvejer, om arbejdet i lægepraksis kunne være noget for dig
 

Analyser fra Incentive

Danske Fysioterapeuter har i samarbejde med Incentive udarbejdet to analyser, som viser effekter og omkostninger ved at tilknytte fysioterapeuter til udredning og diagnostik i almen praksis.