Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Videoer om el-stimulation

EL-STIMULATION / Fysioterapeut Thomas Nybo giver en introduktion til el-stimulationstræning og viser hvordan el-stimulation kan bruges til træning af patienter med neurologiske skader.

Video: Introduktion til el-stimulationstræning

Fysioterapeut Thomas Nybo giver en kort overordnet introduktion til el-stimulationstræning. Videoen kan også kan bruges til at vise patienter, hvad el-stimulation kan bruges til. Statusartiklen ”El-stimulation til patienter med neurologiske skader” fra Fysioterapeuten nr. 1 2017 giver en mere grundig gennemgang af de forskellige træningsprincipper og -metoder inden for el-stimulation.

Video: El-stimulation til patient med halvsidig lammelse

I artiklen ”El-stimulation til patienter med neurologiske skader” fra Fysioterapeuten nr. 1, 2017 gennemgås en case med en kvinde med halvsidig lammelse. Kvinden har nedsat opmærksomhed og forringet proprioception og sensibilitet i venstre side med udtalt hypertoni i UE. Gangtempoet er nedsat, så kvinden ikke kan nå over fodgængerfelter eller komme igennem automatiske svingdøre. Målet med behandlingen er, at kvinden opnår øget styrke, bedre kontrol af muskulaturen samt øget bevægelighed i ankelled med udspænding af lægmusklen med henblik på forbedring af gangfunktionen. Videoklippet viser uddrag af træningen.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer