Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Sådan gør du din arbejdsplads attraktiv for Generation Millenium

YoungConsult har opstillet fem dogmer, der definerer, hvad der gør en arbejdsplads attraktiv for unge i 20’erne, og hvad der skal til for at fastholde dem. Vi har bedt Mikkel Sandal Hansen om at målrette dogmerne til fysioterapeuternes arbejdsmarked.

De fem dogmer

1. Tag dig god tid til ledelse - BuddyLeadership

Arbejdspladsen er en udvidet familie for de unge. De ønsker at føle sig omfavnet, trygge og forstået.

"De ved godt, at de endnu ikke kan det hele, så de forventer, at I er gode forbilleder for dem, og at I som en slags forældre eller mentorer kan guide dem i deres personlige udvikling. Så interessér jer for, hvem de unge er, og vis en aktiv interesse for, at de får succes."

  

2. Gør jer relevante i god tid - EarlyAdoption

Unge skal kende jeres arbejdsplads som ‘megafed’ allerede under studiet.

"Som arbejdsgiver skal du gøre noget for at brande arbejdspladsen over for de unge, før du konkret har brug for at rekruttere dem. For eksempel ved at etablere klinikophold, som de har lyst til at deltage i."

    

3. Opbyg et socialt fællesskab - SherableSociable

Unge vil gerne deltage i sociale fællesskaber, hvor der er kvalitet i de menneskelige relationer. De vil også gerne dele deres oplevelser på sociale medier, og de søger arbejde gennem netværk.

"Derfor skal I skabe nogle fælles begivenheder, som bringer folk sammen fysisk, og som skaber en fortælling om arbejdspladsen. Begivenheder, der er Instagrammable, som har en høj oplevelsesværdi, og som de vil fortælle andre om og kan sole sig i."

4. Skab en kultur, hvor I er stolte af arbejdet - PrideCulture

I skal have et klart ‘purpose’, for de unge er ikke ‘profit-maximizers’, men ‘purpose-maximizers’. De vil et fællesskab, hvor der er et større formål end at tjene penge.

"I skal skabe et miljø, hvor folk investerer sig selv i patienter og hinanden, hvor der er ordentlig mulighed for behandling af høj kvalitet, og hvor man har et holistisk syn på patienten."

5. Frihed under ansvar kombineret med mentoring - TrustedAutonomy

Unge ønsker frihed under ansvar. De forventer at få boostet deres udvikling og engagement.

"Derfor skal I sørge for at give dem opgaver, de på den ene side godt kan magte, men på den anden side også skal stå på tæer for at klare. Det kan være at overtage et knæhold, hvor en mere erfaren fysioterapeut sidder med de første gange og giver feedback bagefter."

  

Illustration: Gitte Skov

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar