Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Onlinetræning med rengøringsspand

CORONA // Livestreaming og øvelsesvideoer blev opfundet af nød – men kan på sigt blive en ny forretningsmodel, vurderer Lars Bruun fra Fysisk Form.
Camilla Hofman Hansen livestreamer 'træn med din stol', 'toiletrulletræning' og 'træn med din rengøringsspand' hjemme fra stuen. Normalt underviser hun i effekt, efterfødsel, stabilitet og rectus diastase. Privat foto.

Et par dage efter at covid-19 havde lukket samtlige fysioterapeutklinikker og fitnesscentre i landet, var Fysisk Form med afdelinger på Østerbro, Vesterbro og Amager på nettet med livestreaming af hold med titler som ‘træn med din stol’, ‘toiletrulletræning’ og ‘træn med din rengøringsspand’. Holdstreamingerne kører alle ugens dage fra klokken 08.00 hver morgen til ud på aftenen.

”En af vores fysioterapeuter kendte til videoprogrammet Whereby, som er rigtig godt til livestreaming, så i løbet af et par dage efter nedlukningen var vi oppe at køre med et tilbud til vores mange trofaste kunder,” siger Lars Bruun, der ejer hovedparten af Fysisk Form-kæden.

Ud over fitness-medlemmer har kæden også klienter, der kommer i de tre afdelinger for at få almen fysioterapeutisk behandling. Mange af dem, der træner i centret, er tidligere klienter.

De første dage efter lanceringen af den – foreløbigt – gratis streamingtjeneste, var der 10-12 deltagere på holdene, men budskabet om det gratis tilbud bredte sig, og initiativet fik desuden presseomtale.

”I dag er der 25 deltagere på de mindst besøgte hold, mens der er 40 deltagere på de populæreste,” siger Lars Bruun.

Rygsæk med bøger

Ud over livestreaming har Fysisk Form også lagt videoer med korte træningsprogrammer for begyndere og øvede på hjemmesiden. I stedet for håndvægte og andre redskaber, som normalt bruges til at udføre øvelserne, indgår for eksempel en rygsæk fyldt med bøger og andet hjemligt inventar i øvelserne.

”Jeg tror, det giver os en masse goodwill blandt vores faste kunder at kompensere for de lukkede træningsfaciliteter. Desuden er jeg sikker på, at omtalen af initiativet gør vores kæde mere kendt i en bredere kreds,” siger Lars Bruun.

online-traening-med-rengoringsspand-body.png
Lars Bruun holder skansen i de ellers fyldte lokaler. Privat foto.

Når covid-19 engang er forduftet, regner han med at fortsætte initiativet.

”Vi har fået mange tilkendegivelser fra vores medlemmer om, at livestreaming og træningsvideoer passer godt ind i en travl hverdag. En af mine bekendte er arkitekt og skal bruge en halv time for at komme fra sin arbejdsplads hen til træningscentret. Alt i alt kan hun nemt skulle afbryde sin arbejdsdag i 2,5 time for at træne. Nu har hun indrettet en krog i sit kontor, hvor hun kan følge sit hold på skærmen og slipper på den måde for transporttiden,” siger Lars Bruun.

Når Fysisk Form vender tilbage til normal hverdag igen, bliver der samtidig lukket for gratis adgang til livestreaming og videoer. I stedet bliver skærmtræningen en del af medlemskabet, og Lars Bruun håber, at det vil få medlemmerne til at betale kontingent - hele året.

”Mange vælger at sætte deres medlemskab på standby i sommermånederne, hvilket naturligvis betyder en omsætningsnedgang for os. Måske kan vi få dem til at droppe pauserne, hvis de har mulighed for at følge træningen online, mens de er på ferie,” siger han.

Ringe interesse for videokonsultation

Fysisk Form tilbyder som noget nyt også onlinekonsultationer til de klienter, der modtager fysioterapeutisk behandling. Klienterne har alle modtaget en sms med tilbud om at flytte behandlingen over på et videolink, men det er et fåtal, der har benyttet sig af muligheden.

”Vi har fået under ti henvendelser, og man kan godt undre sig over, at vores klienter gider sætte sig ind i bilen og køre hen til klinikken for at få 20 minutters behandling i behandlingskabinen for derefter at køre hjem igen, men man skal ikke underkende betydningen af, at vi er fysisk sammen med dem og mærker og trykker på deres krop,” siger Lars Bruun, der ikke tror, at onlinekonsultationer har en stor fremtid i tilbudskataloget.

”Jeg tror højst, det vil blive et lille supplement. Man kan for eksempel forestille sig, at fysioterapeuten vil foreslå klienten, at den afsluttende behandling skal foregå online,” siger han.

Covid-19-nedlukningen sendte alle Fysisk Forms fysioterapeuter hjem. De driver hver især deres egne selvstændige virksomheder og kan få støtte gennem regeringens hjælpepakker. Kædens ni sekretærer er sendt hjem med fuld løn, og Fysisk Form får støtte til at betale en del af deres løn. Endelig har kæden 45 timelønnede fysioterapistuderende på lønningslisten. De er sendt hjem med løn, der ligeledes kompenseres med tilskud fra hjælpepakkerne.

”Vi benytter os af de ordninger, der findes, men vi har alligevel lidt et anseeligt tab i denne periode. Heldigvis har banken lovet at hjælpe, og samtidig har jeg sikret mig i de gode tider, og jeg mener, at man som ansvarlig virksomhed også skal kunne tåle at tage et tab, når man har tjent godt i de gode tider,” siger Lars Bruun.

Artiklen er afsluttet 3. april.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar