Bedre træningstilbud til skulderpatienter
Hvad forsker du i?
De sidste fem år har jeg forsket i at forbedre diagnosticering og behandlingstilbud til skulderpatienter. Mit aktuelle projekt vil undersøge en ny tilgang til genoptræningen af patienter med rotatorcuff tendinopati som følge af belastende arbejde eller sport. Vi undersøger, om det er bedre at tillade smerte (på max 4 ud af 10 på NRS) end at undgå smerte under træning.
Hvordan vil den enkelte fysioterapeut ude i landet kunne mærke forskningen?
Vi vil bestræbe os på at gøre resultaterne tilgængelige for alle fysioterapeuter. Og vi håber, at resultaterne vil kunne guide dem i forhold til, hvor meget smerte der bør tillades under genoptræningen af disse patienter.
Hvad vil patienterne få ud af forskningen?
Jeg håber, at de vil få et bedre træningstilbud, så de hurtigere kan komme tilbage til fritidsaktiviteter, arbejde og sport. Det betyder rigtig meget, da de både har smerter, nedsat funktionsevne og påvirket livskvalitet. Det er jo folk, der er i arbejde, og mange af dem er sygemeldt og har langvarige forløb.
Om projektet
Forskningsprojektet udføres i samarbejde med professorerne Peter Magnusson fra Fysio-og Ergoterapiafdelingen & Idrætsmedicinsk Forskningsenhed og Susanne Wulff Svendsen fra Arbejdsmedicinsk Klinik, alle under Bispebjerg Frederiksberg Hospital, og er forankret samme sted. Desuden er professor Ann Cools fra University of Gent i Belgien tilknyttet.
Tidshorisont
Projektet forventes at begynde at inkludere patienter i januar 2021 og at blive afsluttet i starten af 2024.
Finansiering
Forskningsprojektet er støttet af Danske Fysioterapeuters forskningsfond og Gigtforeningen, og der søges fortsat ekstern finansiering.