Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

”Markedsføring er en stor del af at være iværksætter”

MIT JOB // Lene Raadkjær Jørgensen arbejder som selvstændig fysioterapeut på Klinik for Fysioterapi og Træning i Esbjerg, hvor hun har holdundervisning med fokus på babyer, børn og mødre. Ved siden af konsultationen driver hun også appen BabyTummel om småbørns motoriske udvikling og uddanner fysioterapeuter som babytumleinstruktører.
Foto: Carsten Bundgaard

Hvad laver du?

Jeg er selvstændig privatpraktiserende fysioterapeut, driver appen BabyTummel og underviser i babygymnastik. Derudover beskæftiger jeg mig bredt med emnet børn og mødre. For eksempel har jeg gravid- og efterfødselstræning og konsultationer med børn med motoriske vanskeligheder.

Jeg ser mig selv som primært forebyggende fysioterapeut. Jeg er også uddannet gyn-obs-fysioterapeut og har tidligere beskæftiget mig meget med problemer i forbindelse med ryg, nakke og bækken. I dag hjælper jeg i stedet babyer til en god grundmotorisk udvikling, så de forhåbentlig slipper for den slags udfordringer senere i livet.

Hvorfor blev du selvstændig?

Jeg er gammel gymnast og har altid gerne villet arbejde med holdundervisning. Så da min daværende arbejdsplads byggede en træningssal, fik jeg mulighed for at starte et babytumlehold i salen gennem AOF. I starten var det mest bekendte, der deltog, men efter to måneder måtte jeg udvide til fire hold for at imødekomme interessen.

Det store, svære spring var, da jeg besluttede at hoppe ud af sygesikringsregi. Jeg var nervøs for, om jeg kunne få nok timer uden mit ydernummer, men jeg havde for travlt med nye hold til at beholde det. Heldigvis viste det sig at være spildte bekymringer.

Hvad kan man finde på din app?

Øvelser og viden om babyers motoriske udvikling beskrevet i ord, billeder og film. Den er inddelt i tre aldersgrupper med 20-25 øvelser i hver. Nogle få er gratis, men resten skal man betale for. Appen er blevet hentet 70.000 gange i Danmark, og jeg er ved at få den oversat til norsk og tysk.

Hvornår kom appen til?

Jeg fik ideen i løbet af de første måneder med tumlehold. Når efterspørgslen var så stor, måtte jeg kunne ramme endnu flere, tænkte jeg. Derefter tog det næsten et år at skabe universet, hvor jeg arbejdede intensivt på det uden for almindelig arbejdstid.

Jeg har taget over firetusinde billeder med en fotograf og ledt med lys og lygte efter en webudvikler, hvor prisen ikke var helt hen i hegnet. I alt lavede jeg en investering på 70-80.000 kroner, da jeg lancerede den.

Har det kunnet betale sig?

Ja, absolut. Appen kan betale en hjemmearbejdsdag om ugen, som jeg bruger på at udvikle indhold, læse op, undervise mødregrupper i babymassage, eller hvad jeg føler behov for.

Samlet set tjener jeg cirka det samme som før, så jeg lever ikke højt på at være selvstændig. Men jeg har skabt mit drømmejob med både faglig fordybelse og fleksibiliteten til for eksempel at kunne følge mine børn i skole hver dag.

Har du skullet lære noget nyt?

Markedsføring er en stor del af at være iværksætter, så jeg har skullet vænne mig til at stille mig frem og sige, her er jeg. Både fordi jeg som fysioterapeut ikke er uddannet til det, og også på grund af janteloven. Derfor har jeg fået rådgivning og taget kurser i markedsføring.

Jeg har efterhånden lært, at Facebookopslag med gennemarbejdet, fysioterapeutfagligt indhold virker bedst for mig i forhold til at blive læst og delt. Og så er babybilleder jo altid taknemmelige at arbejde med på sociale medier.

Hvad har været svært?

At tro på at jeg har nok at byde ind med fagligt. Den følelse havde jeg især, da jeg blev opfordret til at holde kurser for andre professionelle. Selvom jeg både blev spurgt via app’en og af mødre fra mine hold, som selv er fysioterapeuter, kunne jeg slet ikke se mig selv i det. Men med tiden blev jeg moden, og i 2016 oprettede jeg mit første to-dages-kursus i at blive babytumleinstruktør.

Det har hjulpet på selvtilliden at efteruddanne mig indenfor dynamisk neuromuskulær stabilitet og neurologi og at samarbejde med andre faggrupper, for eksempel et par kiropraktorer specialiseret i spædbørn, som bekræfter mig i, at mit arbejde virker.

Læs mere om Lene Raadkjær Jørgensens vej til at blive selvstændig

Del eller udskriv siden
0 kommentarer