Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Fysisk aktivitet og træning til personer med osteoporose

Rådgivning og instruktion i fysisk aktivitet og træning til personer med osteoporose kan være en vanskelig opgave. For hvordan tilrettelægger vi træningen således, at der opnås maksimal effekt på muskel- og knoglestyrke, uden at vi udsætter patienten for risiko for fald og frakturer?
Rådgivning og instruktion i fysisk aktivitet og træning til personer med osteopose kan være en vanskelig opgave. For hvordan tilrettelægger vi træningen, så der opnås maksimal effekt på muskel- og knoglestyrke uden at udsætte patienten for fald og frakturer?

Resumé: I denne artikel gennemgås anbefalinger for fysisk aktivitet og træning til patienter med osteoporose med eller uden fraktur baseret på nuværende evidens samt ekspertvurderinger. Det anbefales, at et træningsprogram til personer med osteoporose bør indeholde en kombination af styrke- og balanceøvelser. Motionsformer med lav intensitet, som f.eks. gang har ikke tilstrækkelig effekt på muskel- og knoglevæv til at kunne forebygge frakturer og bør derfor ikke stå alene, men skal kombineres med andre former for træning. Personer med osteoporose bør instrueres i rygskåneprincipper, som kan anvendes under træning og i forbindelse med daglige aktiviteter.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar