Medlemskab for studerende

Som studerende får du gennem et billigt medlemskab af Danske Fysioterapeuter, adgang til et stærkt fagligt fællesskab, rabatter, praktikforsikring, den nyeste viden om faget samt rådgivning om studiejobs, karriere og meget andet.
Foto: iStock

Det giver god mening at blive medlem af Danske Fysioterapeuter allerede mens du er studerende. Medlemsfordelene kan nemlig bruges fra den allerførste dag, du starter på studiet - og så koster det kun 100 kr. i kvartalet. Faktisk er det næsten mere rigtigt at sige 1 kr. om dagen - for dit foreningskontingent kan nemlig trækkes fra i skat.

Når du som studerende melder dig ind, så betyder det helt konkret, at du allerede fra første dag bl.a. kan få 20% rabat på bøger, adgang til en fordelagtig studiekonto, automatisk er dækket af en praktikforsikring, modtager seneste nyt fra Danske Fysioterapeuter direkte i indbakken og postkassen, og sidst - men ikke mindst - så får du adgang til hele fysio.dk.

Fysio.dk er et stort fagligt univers med masser af videnskabelige artikler, måleredskaber og tests, der ofte bruges i undervisningen og ved eksamensforberedelse. Store dele af sitet er dog bag login og kun beregnet for vores medlemmer. Når du melder dig ind, får du tilsendt login og adgang til alt indhold på sitet.

Hvad kan du bruge os til?

Danske Fysioterapeuter er fagforening for alle fysioterapeutstuderende og fysioterapeuter i Danmark. Som fagforening forhandler vi overenskomster, og er eksperter på det fysioterapeutiske arbejdsmarked. Som medlem kan du få rådgivning og juridisk bistand om dine arbejdsvilkår, løn, kontrakter, ferie osv. Det kan du fx benytte dig af, hvis du har et studiejob – også selv om det ikke er relateret til fysioterapi.

Som forening arbejder vi også for at udvikle faget som forskningsområde, og udbyder desuden en bred vifte af fysioterapifaglige kurser og webinarer. Webinarer og regionale arrangementer er ofte gratis, men du skal være medlem for at kunne deltage.

Hvad laver Danske Fysioterapeuter?

Danske Fysioterapeuter udvikler den fysioterapeutiske profession og styrker samfundets opfattelse af fysioterapis værdi for den enkelte og for helheden. Foreningen arbejder desuden for at sikre de bedst mulige vilkår for fysioterapeuter, når det drejer sig om løn-, arbejds- og ansættelsesvilkår, uddannelse og kompetenceudvikling.

Der er flere fysioterapeuter blandt vores ansatte i foreningens sekretariat, som ligger på Amager. Vores konsulenter rådgiver både om ansættelsesvilkår, kontrakter, karriereudvikling, sundhedsjura og kliniske retningslinjer, og kender til livet som studerende og som færdig fysioterapeut fra egen krop. Det samme gør vores politikere, der alle er valgt af og blandt medlemmer, og som er dem, der sætter kursen for foreningens arbejde. 

Ofte stillede spørgsmål

En fagforening er et fællesskab, hvor en (eller flere) faggruppe(r) vælger at stå sammen og organisere sig for derved at stå stærkere og i fællesskab kunne sikre sit fags vilkår.

Danske Fysioterapeuter er en monofaglig fagforening kun for fysioterapeutstuderende og fysioterapeuter. Vi har i dag mere end 16.000 medlemmer. Det er foreningens formål at skabe de bedst mulige vilkår for fysioterapeuter på det danske arbejdsmarked og samtidig sikre faget en politisk stemme.

Læs mere om foreningens opbygning, repræsentantskabet, hovedbestyrelsen, regioner, sektioner, fraktioner mv. Her finder du også Danske Fysioterapeuters love og vedtægter.

Danske Fysioterapeuter er en fagforening for alle fysioterapeutstuderende og fysioterapeuter i Danmark, som blev grundlagt for mere end 100 år siden. I dag tæller vi mere end 16.000 medlemmer.

Vi er både fagforening for arbejdsgivere og arbejdstagere. For offentligt ansatte og selvstændige. For professorer og studerende – ja, faktisk er ca. 90% af alle studerende på fysioterapeutuddannelserne i Danmark medlem af Danske Fysioterapeuter.

Nej, Danske Fysioterapeuter har ikke nogen a-kassefunktion.
Vi samarbejder med DSA – Din Sundhedsfaglige A-kasse, men det står dig frit for at vælge en anden.

En a-kasse varetager ledighedsforløb, og det er dem, der administrerer dagpenge. Du skal altså være medlem af en a-kasse for at kunne optjene og få dagpenge. Vær opmærksom på, at du skal være meldt i en a-kasse senest et år inden din sidste eksamen, hvis du vil have dagpengeret fra dag 1 efter endt uddannelse.

Studieansvarsforsikringen dækker, hvis du kommer til at begå en skade på en patient eller en patients ejendele. Den dækker både, når du er ude i praktik og under praktiske øvelser på studiet. Den dækker ikke hvad du foretager dig i din fritid eller på dit studiejob. Det gør Fritids - og erhvervsansvarsforsikringen for fysioterapeutstuderende derimod, som du gratis får med, når du er medlem af Danske Fysioterapeuter.

Indbo, ulykkes- og rejseforsikring skal du tegne separat. Bauta Forsikring tilbyder fordelagtige priser til studerende, og er du medlem af Danske Fysioterapeuter, får du ekstra fordele i din forsikringspakke hos Bauta.

Ja, det kan du. Og det gælder også selvom dit studiejob ikke er inden for fysioterapien. Vi hjælper altid gerne med at se din kontrakt igennem, og rådgiver om, hvilke typer af job og opgaver du må varetage som fysioterapeutstuderende, og hvad du kan bede om i løn.

Som studerende kan du melde dig ind i Danske Fysioterapeuter med én dags varsel og så koster det kun 100 kr. i kvartalet. Det svarer til ca. 1 krone om dagen og så er det fradragsberettiget. Det vil med andre ord sige, at du kan trække kontingentet fra i skat.

Du kan trække op til 6.000 kr. fra i skat om året for fagligt kontingent. Danske Fysioterapeuter indberetter dit kontingent direkte til SKAT, så du skal ikke selv huske det. Skattefradraget svarer som tommelfingerregel til, at man får ca. 1/3 af kontingentet retur via sit bundfradrag (det stiger). Som studerende betaler du 400 kr. om året i kontingent, hvilket er det beløb, vi indberetter til SKAT.

Læs mere om kontingentsatserne

Du kan få bograbat på 20% hos Bogplus (Munksgaard) og hos Gads forlag. De to forlag har hver sin løsning.

Bogplus:

  1. Find de bøger, som du ønsker at købe på Munksgaard og læg dem i kurven.
  2. Log ind, opret profil eller køb uden profil.
  3. Når du kommer til leveringssiden, skal du tilføje rabatkode i højre side under bøgernes pris.

Du kan se rabatkoden på fysio.dk, når du er logget ind som medlem.

Har du spørgsmål til BogPlus, skal du skrive til forlaget@munksgaard.dk eller ringe på tlf. 3375 5560.

Gads forlag:

For at købe bøger med rabat hos Gads Forlag skal du bruge en medlemskode. Den kan du se på fysio.dk, når du er logget ind som medlem. Find bøgerne hos Gads Forlag.

Første gang, du køber bøger hos Gads Forlag, skal du oprette din profil med navn, e-mail og adresse.

Kontakt

Kontakt medlemsadministrationen