Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Ida Tilgaard Hansen

Jeg blev færdig i januar 2014 og startede min jobsøgning i november 2013. I min søgning efter job har jeg haft mange skuffelser og syntes til sidst, at det blev uoverskueligt. Jeg gik ledig i 3½ måned og nåede at være startet på ”jobsøgningskursus” i kommunens jobcenter.

I den tid, jeg gik ledig, nåede jeg at skrive mellem 25 og 30 ansøgninger og var til seks samtaler. Jeg har både søgt vikariater og faste jobs. Den første samtale var skæmmende. Jeg sad over for otte personer og skulle svare på spørgsmål, som jeg slet ikke havde forestillet mig, at de ville spørge om. Samtidig skulle sælge mig selv som en vare og havde på fornemmelsen, at jeg heller ikke var helt egnet til formålet. Det afslag, jeg fik efterfølgende, var ikke den store skuffelse, og jeg vidste godt at dette ikke var et job jeg ville føle mig godt tilpas i.

Jeg var så heldig at mit drømmejob blev slået op kort tid efter min sidste eksamen, og jeg blev kaldt til samtale. Jeg var lykkelig og turde næste ikke håbe på at blive ansat, da det var et specialområde, som de færreste nyuddannede ville komme i betragtning til. Jeg fik desværre afslag med beskeden om, at det var min manglende erfaring, som var årsag, men at jeg var deres andet-valg.

Min manglende erfaring, og at jeg var andet-valg, har været den forklaring jeg oftest har fået i mine afslag. Mange af de samtaler, jeg var til, var inden for områder, som jeg altid havde haft interesse for. Men efter seks afslag var jeg ved at miste modet. Efter de første afslag trøstede jeg mig selv med, at disse samtaler havde givet mig erfaring med at være til jobsamtale.

Men netop som jeg var ved at blive godt træt af at skulle igennem møllen igen og specielt skuffelsen, blev jeg tilbudt et job, som jeg allerede havde fået afslag på. Jeg var lykkelig. Dette var et job, som jeg slet ikke havde turdet håbe på at få. Det var igen et speciale, som ofte kræver mange års erfaring at få, men de havde valgt mig på trods af min manglende erfaring.

Mit tidligere drømmejob er nu udskiftet med mit nuværende job, som jeg er kommet til at holde endnu mere af. Jeg arbejder nu med børn og nyder alle de grin og den glæde, jeg oplever hver dag. Det kommer sikkert til at lyde som en kliche men jeg er sikker på at dette job har været værd at vente på.