Nyheder fra fagkongressen

Læs artikler om mange af de spændende foredrag og præsentationer, som fandt sted på Danske Fysioterapeuters fagkongres den 12.-14. april 2018.

Fællesskab og disciplin er nødvendigt for patienternes motivation

Chris MacDonald peger på de afgørende faktorer, som skal få patienter til at lykkes med deres mål, hvad enten de vil lykkes med genoptræning, rygning eller vægttab.

Læs mere


Poster om dysfunktionel vejrtrækning vandt posterprisen

Der er store forskelle på, om og hvordan man udreder patienter med dysfunktionel vejrtrækning. En poster, der beskriver en afdækning af praksis, vandt fagkongressens posterpris.

Læs mere


Et nyt syn på smerter

Patienter reagerer forskelligt på smerter. Oplevelsen af smerter afhænger af erfaringer, følelser og den kontekst, patienter indgår i. Ved hjælp af kognitive metoder og processer kan fysioterapeuter hjælpe patienter med at få en anden opfattelse af smerter og ændre adfærd, så smerterne både er nemmere at leve med og reduceres.

Læs mere


Svært at gøre ældre patienter mere aktive under indlæggelse

Ældre er ikke aktive nok, når de er indlagt på hospitalet. På årets fagkongres gav to fysioterapeuter og en sygeplejerske deres bud på, hvad der står i vejen for øget fysisk aktivitet under indlæggelse.

Læs mere


Social ulighed findes også i hjerterehabiliteringen

Personer med kortere uddannelse, lavere tilknytning til arbejdsmarkedet og ikke-vestlig baggrund har generelt lavere udbytte af hjerterehabilitering.

Læs mere


Implementering af måleredskaber

Et morgenmøde på fagkongressen havde fokus på, hvordan Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi kan fremme brug af måleredskaber.

Læs mere


Stor succes med kliniske retningslinjer for patienter med ALS

De kliniske retningslinjer for fysioterapi i arbejdet med ALS-patienter er implementeret med usædvanlig stor succes.

Læs mere


Vinderne af bachelorprisen sætter fokus på socialt udsatte

Årets bachelorpris går til tre fysioterapeuter, der med deres vinderartikel har undersøgt fysioterapeuternes rolle i arbejdet med socialt udsatte borgere.

Læs mere


Stor succes med kliniske retningslinjer for patienter med ALS

De kliniske retningslinjer for fysioterapi i arbejdet med ALS-patienter er implementeret med usædvanlig stor succes.

Læs mere


Det er ikke farligt at træne med osteoporose

Fysioterapeuterne behøver ikke at opstille bevægerestriktioner og skal informere patienterne om betydningen af at træne og være fysisk aktiv.

Læs mere


Stor variation i kommende kandidatspecialer

Smertereducerende træning, patientinvolvering i prioriteringen af forskningen og en kortlægning af rehabiliteringstilbud til patienter med claudicatio Intermittens. De kandidatstuderende præsenterede mange spændende projekter på fagkongressens dag to.

Læs mere


Knæartrose i fokus på fagkongressen

Mangelfulde beskrivelser af træningsinterventioner, betydningen af tidligere knæskader og træningens betydning for perfusion. Tre forskellige indgange til det samme emne, nemlig knæartrose.

Læs mere


Fysioterapi kan hjælpe mænd med rejsningsproblemer

Fysioterapeuter har en opgave i at forbedre patienters seksuelle sundhed og kan hjælpe mænd, der døjer med rejsningsproblemer. Det gør ikke kun sexlivet bedre, men kan til og med redde liv.

Læs mere


Kan arbejde, der gør ondt, gøre godt?

Arbejde hjælper næppe på smerter, men der er på den anden side heller ikke noget, der tyder på, at fornuftigt tilrettelagt arbejde er direkte skadeligt for personer med kroniske smerter.

Læs mere


Kan vi holde til at gå på arbejde til vi bliver 70?

Stigende pensionsalder og øget arbejdspres udfordrer os i arbejdslivet både i den offentlige sektor og i praksissektoren.

Læs mere


Rekrutteringskonsulent: Når det gælder ledelse af andre faggrupper, er fysioterapeuter bagud på point

Konkurrencen er hård, når en chefstol skal besættes. Jo højere stillingen er i hierarkiet, jo mere er fysioterapeuter – som udgangspunkt – bagud på point i denne konkurrence. Sådan lød vurderingen fra rekrutteringskonsulent ved årets fagkongres.

Læs mere


Think BIG

Tænk stort, hvis forskningen skal gøre en forskel og sørg for, at inddrage flere forskergrupper i samarbejdet omkring forskningen. Sådan lød opfordringen fra Julie Bernhardt til en fyldt plenumsal på fagkongressen.

Læs mere


Stor forskel på kommuners genoptræning efter hoftebrud

Genoptræningsindsatsen for ældre patienter efter hoftebrud er stærkt svingende i kommunerne. Hver femte genoptræningsplan bliver slet ikke udført.

Læs mere


Barbara C. Brocki modtager Danske Fysioterapeuters Pris 2018

Årets prismodtager har givet respirationsfysioterapi et fagligt løft og medvirket til at udbrede evidens og kendskab til området.

Læs mere


Hæderspriser til to fysioterapeuter med X-faktor

Birte Carstensen og Kirsten Tørsleff er blevet udnævnt til æresmedlemmer af Danske Fysioterapeuter. Det er første gang i 88 år, at foreningen uddeler medlemskaberne, som er livsvarige.

Læs mere


Brug for større indsigt i behandlingen af hovedpine

Mere end en halv million danskere kæmper med kronisk hovedpine. Ikke mindst derfor er der aktuelt stort fokus på behandling af hovedpine. Det gælder også på årets fagkongres, hvor der var stor tilstrømning til et oplæg om fysioterapeuters håndtering af patienter med hovedpine.

Læs mere


Fagkongressen er skudt i gang

I de næste tre dage samles fysioterapeuter fra hele landet i Odense Congress Center til faglig udvikling og med et stort fælles ønske om at sætte flere mennesker i bevægelse.

Læs mere

Del eller udskriv siden