National klinisk retningslinje for lumbal nerverodspåvirkning

National klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af lumbal nerverodspåvirkning fra 2016.

National klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning (lumbal radikulopati) (2016)

Pixi-udgave af national klinisk retningslinje for ikke-kirurgisk behandling af nylig opstået lumbal nerverodspåvirkning (lumbal radikulopati) (2019)

Læs mere om retningslinjen og find Quickguide hos Sundhedsstyrelsen

Retningslinjen er et supplement til øvrige retningslinjer, forløbsprogrammer og behandlingsvejledninger på området. Ud over kliniske anbefalinger peger retningslinjen på behovet for at styrke forskningen og dermed evidensgrundlaget for de ikke-kirurgiske behandlinger.

Anbefalingerne er bl.a. at opfordre patienten til normal fysisk aktivitet, tilbyde superviseret øvelsesterapi, retningsspecifikke øvelser eller øvelser til træning af neuromoskulær kontrol samt at tilbyde manuelle ledmobiliserende teknikker. Retningslinjen anbefaler ikke rutinemæssigt tilbud om MR-skanning og ekstraforaminal glukokortikoid injektion omkring den lumbale nerverod eller akupunktur. Retningslinjen forholder sig yderligere til rygkirurgisk vurdering.

Del eller udskriv siden