De Studerendes Pris 2010

I 2010 blev vinderen af De Studerens Pris tildelt en artikel, der testede effekten af 8 forskellige øvelser til hasemusklerne på i alt 16 kvindelige elitefodbold- og håndboldspillere.

De Studerendes Pris gik i 2010 til Tanja Lærke Jensen, Tine Cederkvist Viskær og Maria Højland Petersen, der tog afgang fra Professionshøjskolen Metropol i januar 2010. Foto: Henrik Frydkjær.

I vinderartiklen tester Tanja Lærke Jensen, Tine Cederkvist Viskær og Maria Højland Petersen effekten af 8 forskellige øvelser til hasemusklerne testet på i alt 16 kvindelige elitefodbold- og håndboldspillere.


Deres undersøgelse viser blandt andet, at én bestemt øvelse med kettlebell i særligt høj grad aktiverer den mellemste del af hasemuskulaturen.

Det er vigtig viden i forbindelse med forebyggelse af korsbåndsskader, da det er påvist, at lav neuromuskulær aktivitet i området giver øget risiko for skader. Kvindelige idrætsudøvere er særligt udsatte, fordi de rammes af korsbåndsskader mere end dobbelt så ofte som mandlige.


Del eller udskriv siden